Zabava

Aside Banners

Quantum Of Solace trivija

Novi, 22. po redu film o avanturama Agenta 007 stiže. Vrijeme je da iznesemo neke činjenice.

Piše , Objavljeno

U listopadu novi film o Jamesu Bondu, Quantum Of Solace trebao bi krenuti u kina. O 22. po redu filmu o avanturama tajnog agenta 007 puno se pričalo. Mnogi smatraju da se Daniel Craig još uvijek nije dokazao u ovoj ulozi, nekima se diže kosa na glavi zbog naziva filma, iako je film “posudio” naziv kratke priče Iana Fleminga o Bondu koja je objavljena 1959. godine.

quantum of solace

quantum of solace

Puno je emocija uključeno u stvaranje ovog nastavka, a puno je emocija angažirano i u radnji filma, jer ovaj film govori o Bondovoj želji za osvetom koja, uvjereni smo, neće ostati neispunjena.

Prvi je ovo film iz serijala koji se direktno nastavlja na radnju prethodnog nastavka. Radnja “Quantuma” započinje tek sat vremena nakon kraja Casino Royalea. Slično je bilo i sa samim snimanje filma, jer pred-produkcija je započeta dok se Royale snimao, a ideju za radnju producent Michael G. Wilson skicirao je za vrijeme snimanja.

Na filmu, kao redatelj druge ekipe, radi Dan Bradley koji je radio i na filmovima o Jasonu Bourneu. Zbog toga, ili zbog trenda koji je započet u Royaleu, novi Bond zaista pomalo baca na Bournea, i radnjom i količinom akcije. Ako možemo suditi po prvom traileru, sličnosti zaista ima.

Quantum Of Solace trejler

Bondov vozni park

aston martin

aston martin

U ovom filmu Bond se vraća za volan Astona Martina DBS, i to zbog 100 milijuna dolara teškog sponzorskog ugovora sa Fordom. Na račun tog ugovora, u filmu će se pojaviti i Ford Ka. U filmu se pojavljuju i Ford GT, te Alfa Romeo 159.

Već smo pisali o Bondovom voznom parku u dosadašnjim filmovima >>

Bondove trebe

bond s djevojkama

bond s djevojkama

Glavna bondova djevojka, kako smo već najavili i popratili to njezinom fotogalerijom, bit će Olga Kurylenko u ulozi Camille. Zajeno će se udružiti u borbi protiv glavnog negativca. U ulozi agentice Fields pojavljuje se Gemma Aterton, a naše gore list Stana Katic igrat će Corinne Veneau.

Pisali smo i o Bondovim djevojkama kroz povijest >>

Uvodna špica i mjuza

Iako je Royale prekinuo tradiciju otvaranja filma sa scenom pogleda iz pištolja, Quantum ponovno vraća tu legendarnu scenu.
Paul McCartney odbio je ponudu da napiše i izvede uvodnu glazbu, te je preporučio da to učini Amy Winehouse. Amy i Marc Ronson započeli su raditi na Bond temi, ali zadnje vijesti kažu da ne bude niš’ od toga, pa se na scenu vraća David Arnold.

Lokacije

Siena

Siena

Kao i po običaju, Bond se snima na svim stranama svijeta. Tako su kamere radile u Italiji (Sinena, Lago di Garda, Talamone…), španjolskoj (Marid), Meksiku (Kalifornijski zaljev), Panami, Čileu i Austriji, svuda na više lokacija.

Nezgode na snimanju

Zaposlenik Aston Martina odvezao je jedan Aston u jezero Garda. Nije mu bilo ništa, ali je kažnjen sa 400 funti zbog neoprezne vožnje. Dva dana kasnije, na snimanju su teško ozlijeđena dva kaskadera, jedan je čak završio na intenzivnoj njezi u bolnici. Snimanje je zaustavljeno dok je talijanska policija istraživala nezgodu.

TAGOVI007 amy winehouse aston martin auti bond djevojke daniel craig film james bond olga kurylenko Quantum of Solace

Komentiraj