Film i TV

Nije baš da smo oduševljeni...

Aside Banners

James Cameron još nije počeo snimati niti drugi dio, a već najavljuje peti nastavak ‘Avatara’

Piše , Objavljeno

Kada James Cameron nešto obeća, mi mu vjerujemo. Iako ono što govori vjerojatno nema smisla. I možda čak uopće ne želimo to što nam prodaje.

avatar 1Ako se na trenutak vratimo u prošlost, točnije u 2009. godinu, možda se prisjetimo malenog filmića zvanog Avatara, koji je u svojih par mjeseci prikazivanja uspio utržiti nešto manje od 2,8 milijardi dolara i postati film s najvećom zaradom u povijesti kinematografije. Dobar posao za Jamesa Camerona, koji je tako srušio svojeg prvog rekordera, Titanica, te si usput sagradio dobre temelje za franšizu potencijalne vrijednosti od nekoliko milijardi dolara. Eh, da… moramo spomenuti i da je njegov Avatar direktno utjecao na revoluciju kinematografije u smislu velikog povratka 3D-a, na čemu još uvijek ne znamo bismo li mu zahvalili ili ga gađali trulim jajima.

U svakom slučaju, od 2009. godine pa do sada Cameron nije radio gotovo ništa po pitanju režije novog filma, a tek bi periodički izlanuo nešto o nastavcima Avatara dok se pripremao za svoje spuštanje do Marijanske brazde i najdublje točke na našoj planeti. Prvo je govorio o Avataru kao o trilogiji, zatim je prije koju godinu sve to proširio na ukupno četiri nastavka, a na jučerašnjoj je CinemaCon 2016 konferenciji otišao još jedan korak dalje i najavio snimanje i petog nastavka serijala!

avatar 2

Također je priznao kako su on i njegova ekipa kreativaca posljednjih nekoliko godina radili na novim konceptima koji svakoga tko ih je imao sreće vidjeti jednostavno ostavljaju bez daha. “Čista maštovitost je daleko iznad svega što ste vidjeli u prvom filmu“, rekao je Cameron i nastavio pokazivati serijal fotografija koje prikazuju nove rase, nove kulture, atraktivne lokacije i intrigantne scene akcije. Da se radi o ikome drugome, možda bismo bili skeptični, ali Cameron zna što publika želi i ne bojimo se da će to dostaviti. Drugi nastavak bi se u kinima trebao pojaviti za božićne blagdane 2018. godine, treći u isto vrijeme 2020., četvrti 2022. godine, a peti bismo trebali gledati također oko Božića 2023. godine. Zvuči kao dobar plan!

TAGOVI3d avatar franšiza james cameron serijal sf spektakl

Komentiraj