Film i TV

Tatina igračka

Aside Banners

James Cameron vraća ‘Terminatora’ u svoje ruke i pokušava ga spasiti od totalne propasti

Čovjek koji je stvorio Terminatora je dovoljno dugo gledao kako mu uništavaju dijete, ali sada je vrijeme da mu pokaže poštovanje koje zaslužuje.

Piše , Objavljeno

Teško je uopće u svega par rečenica objasniti koliki je utjecaj Terminatora i njegovog omiljenog nastavka Terminator 2: Judgment Day, ali možemo reći kako su oblikovali ne samo žanr SF-a, nego kompletnu filmsku umjetnost. Osim tog utjecaja, ova su dva filma lansirala redatelja i scenarista Jamesa Camerona na hollywoodski Olimp, a od Arnolda Schwarzeneggera učinile megazvijezdu. No nakon što je 1991. godine Cameron izbacio Judgment Day, gubi prava na frašizu i odlazi svojim putem, ostavljajući franšizu u rukama ekipe koja ju je, blago rečeno, gotovo pokopala!

Ono što je slijedilo, bilo je katastrofa za katastrofom. Beskrvni Rise of the Machines, promašeni Salvation i negledljivi Genisys učinili su ovaj omiljeni serijal predmetom sprdnje, a jedino je TV serija The Sarah Connor Chronicles donekle uspjela biti barem dostojno ostvarenje. No prošlogodišnji je Genisys ozbiljno naslutio kraj franšize i ozbiljno smo posumnjali da ju itko može spasiti, osim eventualno samog Jamesa Camerona. Kao da je netko čudo naše molitve…

Series T-800 Robot in Terminator Genisys from Paramount Pictures and Skydance Productions.

Naime, još uvijek nepotvrđene informacije govore kako Cameron 2019. godine ponovno preuzima prava na Terminator franšizu (nakon 35 godina), a već je započeo pripreme na oživljavanju serijala. U kombinaciji je s redateljem Timom Millerom (Deadpool) te ovaj dvojac planira krenuti s pričom ispočetka ili se pozabaviti nekim od drugih likova koji nisu strogo vezani za sadašnji serijal. To bi gotovo sigurno značilo kako bi Schwarzeneggerov Terminator napokon otišao u zasluženu mirovinu, a slična bi sudbina vjerojatno snašla obitelj Connor. Hoće li iz svega ovoga stvarno ispasti nešto teško je reći, pogotovo jer Cameron trenutno ima pune ruke posla oko Avatara, ali ako uspije pronaći vremena za Terminatora… možda još uvijek nije sve gotovo!

TAGOVIarnold schwarzenegger franšiza james cameron sf terminator tim miller

Komentiraj