Zabava

King i Abrams stoje iza svega

Aside Banners

James Franco se vraća u prošlost i pokušava spriječiti Kennedyjev atentat

Piše , Objavljeno

Dovoljno je samo pogledati ekipu okupljenu oko projekta 11/22/63 da već sada možemo tvrditi kako će se raditi o fantastičnoj seriji.

11Otkako je 2011. osvojio tržište svojim najnovijim SF trilerom 11/22/63, Stephen King proživljava slatke brige oko toga koji će ga studio, producent i režiser adaptirati, a sada kada je projekt napokon odobren, moramo priznati kako nije moglo proći bolje. Veliki je J.J. Abrams još tamo 2013. opasno zagrizao za ovaj naslov i u kratkotrajnom ratu ponudama uspio osigurati prava na ekranizaciju za svoju tvrtku Bad Robot Productions, a adaptacije se odmah prihvatila Bridget Carpenter (The Red Road). Buduća je serija vrlo brzo prodana streaming platformi Hulu te će za barem godinu dana ići u ukupno 9 epizoda, a iako se radi o samo jednom, točno određenom događaju, postoji mogućnost da se Kingov svemir proširi i nastavi u narednim sezonama.

A radnja se vrti oko prilično blagog rastavljenog profesora engleskog jezika Jakea Eppinga koji igrom slučaja naleti na vremenski portal te se nađe u 1958. godini. Ne znajući što bi sa sobom, odluči spriječiti atentat na Johna F. Kennedyja koji se dogodio upravo 22.11.1963., što znači kako će morati stati na kraj ubojitom Leeju Harveyu Oswaldu, ljubavnim osjećajima i samom vremenu, koje očigledno ne želi biti promijenjeno.

James Franco kisses himself

Glavnog će lika glumiti James Franco kojem je ovo prvi povratak na TV od kada se 1999. godine proslavio serijom Freaks and Geeks. Sada, kada je pravi hollywoodski teškaš, zasigurno će pomoći da se ova zanimljiva priča digne za još jedan nivo, a s obzirom na ekipu koja iza njega stoji, ne očekujemo ništa manje od savršenstva!

TAGOVI11/22/63 ekranizacija J. J. Abrams James Franco knjiga putovanje kroz vrijeme sf stephen king

Komentiraj