Film i TV

Prava filmska bomba

Aside Banners

Napokon otkrivena glumačka postava spektakla ‘Suicide Squad’ – Jared Leto je Joker, a Will Smith Deadshot!

Piše , Objavljeno

Svojevrsni “sveti gral” superjunačkog filma i ponajbolja priča o stripovskim negativcima napokon je dobila svoj glumački ansambl, a na popisu su neka prilično jaka imena!

suicide 1Jeste li se ikada pitali kako to da u superjunačkim stripovima i filmovima imamo najveće i najopakije negativce koji sasvim slobodno hodaju gradom i nitko ih ne dira (naravno, dok ne odluče opljačkati štogod ili krenuti u realizaciju nekog psihopatskog plana osvajanja svijeta)? Najbolji odgovor na ovo pitanje možemo pronaći u DC svemiru, gdje u najvećoj tajnosti djeluje ekipa zločestih djevojaka i momaka znana kao Task Force X ili Suicide Squad. Kada vlada treba riješiti nešto “ispod radara” i toj misiji daje vrlo male šanse za uspjeh, u vatru se šalje ova ekipa, a za uzvrat dobivaju smanjenje zatvorske kazne ili čak i potpuno oslobođenje.

O filmskoj ekranizaciji ove priče se govori već nekoliko godina, a DC (odnosno Warner Bros.) je napokon odlučio malo zažestiti utakmicu s dominantnim Marvelom i cijeli ovaj projekt osoviti na noge. Za redatelja je odabran David Ayer (njegov Fury još uvijek igra u kinima) koji je i vrlo aktivno sudjelovao u radu na scenariju, a snimanje filma bi trebalo početi već ovog travnja u Torontu. Najveća nepoznanica je ostala glumačka postava, ali ona je sada napokon otkrivena i bome… na popisu se nalazi nekoliko pravih legendi!

Najzanimljivije ime je definitivno Jared Leto koji će igrati Jokera u svojoj prvoj ulozi nakon oscarovskog Dallas Buyers Cluba. Utjeloviti lik koji su prije njega igrali velikani Jack Nicholson i Heath Ledger definitivno neće biti lagan zadatak, ali u Jareda mi vjerujemo! Vrhunskog strijelca Deadshota će igrati pomalo zaboravljeni Will Smith, ne pretjerano “superjunački” specijalac Rick Flag će biti Tom Hardy, a Boomerang (samo njegovo ime govori o njegovim moćima) je Jai Courtney. Od ženskih će likova u vruće hlačice i uski korzet Harley Quinn ući seksi Margot Robbie, a čarobnicu Enchantress igra bivši model/wannabe glumica Cara Delevingne.

suicide

Jedina je veća nepoznanica tko će glumiti njihovu svojevrsnu šeficu Amandu Waller, a uglavnom se spominju imena Viole Davis, Octavie Spencer i Oprah Winfrey. No do 5. kolovoza 2016. godine, za kada je zakazana premijera, ima još puno vremena te ćemo do tada sigurno saznati još hrpu zanimljivih detalja!

TAGOVIDavid Ayer DC jared leto joker negativci suicide squad superjunački film will smith zlikovci

Komentiraj