Zabava

Aside Banners

Jay-Z – American Gangster

Jay-Z se nakon neshvatljivo lošeg Kingdom Come ponovno vraća u formu. Nećemo ići toliko daleko i govoriti da je ovdje riječ o jednom od njegovih najboljih radova.

Piše , Objavljeno

Jay-Z se nakon neshvatljivo lošeg Kingdom Come ponovno vraća u formu. Nećemo ići toliko daleko i govoriti da je ovdje riječ o jednom od njegovih najboljih radova, ali svakako označava povratak onome što ga je učinilo jednako prihvatljivim mainstream i underground publici.

Da, možemo album kategorizirati kao “gangsta rap�, ali Jay-Z je to uvijek radio na jedan odrastao način, bez macho dokazivanja. Film American Gangster poslužio je kao predložak za raspredanje priče o njegovim osobnim iskustvima u trgovanju drogom. No, ni to nije ništa novo jer Jay istu priču priča od “Reasonable Doubt� samo što su utjecaji bili “Carlitov način� ili “Scarface�.

Blue Magic – Odličan single s novog albuma…

Iako mu možemo zamjeriti ponovno trkeljanje o jednom te istom, moramo razumjeti da starog psa ne možete naučiti novim trikovima. Čiča Jay oko sebe je okupio producentski pomladak, ali se isto tako povezao i sa starim znalcima koji znaju što publika traži. Što se sampleova tiče, ponovno prevladava stari soul na čemu se oduvijek najbolje snalazio. Sve u svemu, ovo nažalost nije novi “Black Album�, ali na svu sreću nije ni novi “Kingdom Come�.

Idesh! preporuka:Kupite robu starog dilera!

TAGOVIalbum american gangster hip hop jay z

Komentiraj