Film i TV

Another one bites the dust...

Aside Banners

Jean-Claude Van Damme vjerojatno neće glumiti u novom, mračnijem rebootu Vremenskog policajca

Piše , Objavljeno

Kao po špagi, 20 godina nakon originala Hollywood sprema snimanje reboota Timecopa, ovaj put bez Jean-Claudea Van Dammea i sa znatno mračnijom pričom.

timecop

Kada gledamo trenutnu karijeru velikog akcijskog junaka Jean-Claudea Van Dammea, nikada ne bismo rekli da je prije 20-ak godina bio na vrhu svijeta. U to je vrijeme snimio nekoliko klasika, poput Kickboxera, Univerzalnog vojnika i naravno, Vremenskog policajca, a kola su krenula nizbrdo kada se počeo panđati s “glumcima” poput Dennisa Rodmana. Sada je osuđen na mrvice tate Stallonea ili poneki C-akcić, a može se samo nadati da će se netko od scenarista smilovati legendi, te mu napisati ulogu u nadolazećem rebootu Vremenskog policajca.

Da, rođaci Mark i Brian Gunn (Putovanje u središte Zemlje 2) već su počeli raditi na scenariju reboota, koji je najavljen točno 20 godina nakon izlaska originala. Izgleda da Hollywood ima neko pravilo da je upravo toliko godina dovoljno za smjenu generacija i reciklažu starog materijala. S druge strane, pomalo je čudno da su izabrali baš Vremenskog policajca, jer iako se radi o svojevrsnom kultu među obožavateljima lika i djela JCVD-a, film nije doživio neki pretjerani uspjeh niti pohvale kritike.

Timecop

Možda baš zato scenaristi kreću u pomalo drugačijem smjeru, pa će priču o policajcu koji u bližoj budućnosti osigurava vremenski stroj i lovi one koji ga ilegalno koriste pretvoriti u znatno mračniji prikaz teškog murjačkog života, s elementima znanstvene fantastike kao ne toliko bitnom stavkom. Po atmosferi i stilu ga već sada uspoređuju sa solidnim Looperom, što daje nadu da će se ipak pronaći mjesta za lik kojega bi glumio Van Damme. Ruku na srce, ako nema njega, teško ćemo se zagrijati za ovaj reboot…

TAGOVIhollywood jcvd jean claude van damme reboot remake Timecop vremenski policajac

Komentiraj