Film i TV

Kakve legende

Aside Banners

Jedan od najlegendarnijih spotova ikada skoro je ostao zagubljen u bespućima interneta!

Piše , Objavljeno

Internet i glazbeni servis Youtube postali su toliko veliki, da vrlo često izvrstan materijal ostane previđen i nepravedno zaobiđen. Ali ne i u ovom slučaju!

let it be

Ako video nema tu sreću da odmah po objavi postane viralan, vrlo će teško to postići u nadolazećim danima, tjednima, a pogotovo godinama. Takva se situacija zamalo dogodila i s najavnim spotom norveške emisije Gylne Tider, koji su Youtube rudari ipak uspjeli izvući iz naftalina i dati mu novu priliku da nam pokaže što nudi. A bome nudi mnogo!

No krenimo od početka. Gylne Tider (Zlatna vremena) neobična je norveška emisija koja se u toj zemlji prikazivala u četiri sezone (2002.,2004., 2006. i 2010.), te stekla prilično veliku popularnost. Koncept je bio sljedeći: voditeljski trojac u sastavu Øyvind Mund, Steinar Marthinsen i Ingar Thorsen putovali bi Norveškom, Skandinavijom, a kasnije i svijetom u potrazi za televizijskim, filmskim, glazbenim i sportskim junacima svoje mladosti. Kao najavu posljednje, četvrte sezone, snimili su ovaj legendarni video s hrpom tih nekadašnjih zvijezda.

Let It Be – Gylne Tider:

Tako jednostavno, a tako briljantno! Legende lipdubaju klasik Let It Be (u Ferry Aid verziji), dok se u pozadini izmjenjuju kadrovi plaže na zelenom platnu, a gotovo svi izgledaju kao da se radi o provodu života. Tako imamo teškaše poput Rogera Moorea, Jasona Alexandera (koji baca genijalnu čagicu), Glenn Close i Petera Faulka, ali i takozvanu B-elitu, predvođenu Dolphom Lundgrenom. Naći će se tu i Josie Bissett iz Melrose Placea, George Wendt iz Kafića Uzdravlje, Steve Guttenberg iz Policijske akademije, David Faustino iz Bračnih voda i mnogi drugi, koji su obilježili i naša djetinjstva.

Ovakva se ekipa na jednom mjestu jednostavno ne smije prepustiti zaboravu i mora biti sačuvana u nekom obliku, pa makar i Youtube videa. Ipak, radi se o svjetskoj kulturnoj baštini!

TAGOVIlegendarni video legende mladost najbolji video nostalgija svjetske zvijezde viralni video

Komentiraj