Zabava

Aside Banners

Jesmo ga! Bioshock

Kada devet od 10 kritičara igru ocijeni �briljantnom� stvara se dojam da govorimo o naslovu koji obavezno valja nabaviti. Believe the hype!

Piše , Objavljeno

Kada devet od 10 kritičara igru ocijeni “briljantnom” stvara se dojam da govorimo o naslovu koji obavezno valja nabaviti. I to je u ovom slučaju istina. Believe the hype!

Iskreno, morali bi biti nepopravljivi drkadžija da ovu igru ocijenite bilo kako drugačije osim savršenom u žanru FPS-a. Sitničariti oko stvari kao što su preveliki konfiguracijski zahtjevi bilo bi jednostavno pogrešno, pogotovo u vremenu nabrijanih mašina koje ljudi imaju u svojim domovima. No, ako moramo reći barem jednu zamjerku, ta bi bila da je igra na momente bugovita i ne šljaka na svim platformama onako kako su programeri zamislili, ali to i nije novost u svijetu igara.

Igra vas stavlja u ulogu bezimenog junaka (navodnog imena Jack) koji nakon avionske nesreće završava u podvodnom gradu kojeg vodi sumanuti megaloman Andrew Ryan. Iako je Ryan svoj svijet zamislio kao podvodnu utopiju, na samom početku shvaćate da stvari ne klapaju. Grad je u rasulu i na vama je da otkrijete zašto je tako i što se točno dešava.

Od samo početka jasno vam je da se ovdje ne radi o pukoj pucačini nego o genijalnom naslovu koji vas svake sekunde pogodi novom referencom bez obzira radilo se System Shocku, Half Lifeu ili Falloutu od kojih očito crpi inspiraciju, ali ni u jednom trenutku ne pretvara se u bezočnu kopiju koja vas izluđuje izostankom originalnosti. Ekipa iz 2K-a odradila je odličan posao u igri kakvu nismo imali prilike odigrati još od prvog Half Lifea.

Akcija, mračna atmosfera, napetost i maštovitost su zagarantirani, a produkcijski tim svoj je posao odradio odlično i gotovo bez jednog jedinog važnijeg prigovora.

Idesh preporuka:Naravno i bez ustezanja!

TAGOVIbioshock igre

Komentiraj