Zabava

Aside Banners

Jesmo ga! Football Manager 2008

Nedavno smo najavili da s nestrpljenjem očekujemo novi Football Manager, jednu od onih igara zbog kojih vrijedi živjeti. I onda nam je došao pod ruke i oduševio nas.

Piše , Objavljeno

Novu godinu obilježit će Football Manager 2008. Pozdravite se s stvarnim životom, uđite u magični svijet virtualnih milijuna, dobrih nogometaša i spremni ste za dugu, hladnu zimu.

Novi FM 2008 nudi mnoštvo noviteta. Duo koji stoji iza igre, ozbiljno je shvatio primjedbe brojnih zaluđenih fanova koji su cijelu proteklu godinu na forumima iznosili zamjerke i zahtijevali poboljšanja. Rezultat toga je skoro stotinjak novih detalja.

football manager 2008

football manager 2008

Prvo bitno poboljšanje je što za vrijeme igre možete napraviti izmjene u taktici i uvesti igrače s klupe, bez da zaustavljate utakmicu, nego na malom ekranu čak možete pratiti tijek utakmice dok vi odlučujete o taktici. Komunikacija s igračima je vidno poboljšana, ali s obzirom da na tomu Eidos i Sega rade godinama, veća mogućnost tzv. razgovora je najznačajnija promjena što daje mnogo veću kontrolu nad događajima na travnjaku ali i oko njega.

Tako primjerice ako niste sigurni što reći vlastitim igračima prije, za i poslije utakmice imate mogućnost upitati svojeg asistenta, no s obzirom da su iza mene već dvije sezone Premiershipa, mogu sa sigurnošću reći da desna ruka baš i nije pretjerano inovativna. Stoga vjerujte svome instinktu, rezultati će biti puno bolji.

Isto tako prije sezone možete odabrati kapetana momčadi, veličinu vašeg nogometnog terena, a fond s kojim raspolažete za kupovinu igrača ovisiti će o “obećanju” koje na samom početku igre date vlasnicima kluba.

football manager 2008

football manager 2008

Prije početka sezone također birate s koliko ćete novca nagraditi igrače u slučaju osvajanje prvenstva, kupa ili nekog od europskih klupskih naslova. Od važnijih noviteta svakako još treba izdvojiti tzv. board i fan confidence, pa će tako glasnogovornik vašeg tima posebno komentirati svaku pobjedu i poraz. Primjera radi, unatoč osvajanju lige i UEFA kupa, gazde u mome klubu, Arsenalu, nisu bili baš zadovoljni sezonom, iako sam ispred drugoplasiranog Chelsea bio čak 30-tak bodova. Razlog tomu su naravno želje čelnika za što bolje plasmane u nacionalnim kupovima i Ligi Prvaka. S druge strane ako kupite igrača koji se ne pokaže odličnim potezom, morati će te također puno toga objasniti, posebice navijačima.

I za kraj, naravno, igrači. Za sada još uvijek nisam uspio otkriti nekakvo the čudo, kakvi su primjerice u prošlom izdanju bili Sherman Cardenas ili Nicolas Millan, no za sitne novce, čitaj do pet milijuna eura, toplo preporučam dva Hrvata Modrića i Rakitića, Pabla Motu i Henrya Lansburya. Dakle, oko pet tisuća igrivih klubova iz skoro 50 zemalja, pravi je način da si uništite svaki oblik normalnog života.

Konfiguracijski zahtjevi (minimum): Windows XP/Vista. 1.2Ghz Processor. 256MB Ram. DirectX8.1 zvučna kartica. 4xCD Rom drive, 1024×768 32Bit display. 750MB HD space

TAGOVIfootball manager igre jesmo ga nogomet

Komentiraj