Zabava

Aside Banners

Jesmo ga! Overclocked

Pred nama je novi pokušaj da se oživi pomalo uspavani žanr avantura. Jesu li �House of Tales� uspjeli u svom nastojanju, pitanje je sad.

Piše , Objavljeno

Overclocked

Overclocked

Nakon što odgledate zbunjujući uvod u kojem gotovo ništa nije objašnjeno, glavnog lika pronalazite u jednoj njujorškoj hotelskoj sobi. Upravo u tom trenutku pojavljuje se prvi veliki problem “Overclockeda”.

Tko ste vi, zašto ste u hotelu, tko je Kim i što uopće radite potpuno je neobjašnjeno i velik broj igrača mogao bi odustati već u ovom trenutku jer ništa vas ne tjera da krenete s istraživanjem ove igre. Da ne lutate kao guske u magli, reći ćemo vam da ste vi psihijatar iz Washingtona koji je pozvan da preispita pacijente koji se nalaze u psihijatrijskoj ustanovi na Staten Islandu. Petoro mladića i djevojaka pronađeno je kako izbezumljeno glavinja New Yorkom urlajući riječ “Delete”, a na vama je da svojom psihijatrijskom vještinom proniknete zašto je tome tako.
Kim je vaša zakonita žena i imate ozbiljnih bračnih problema. Između ostalog, gonjeni ste ratnom prošlošću i skloni čašici.

Uvod je mogao biti efektnije izveden, jer tek nakon par sati zbunjujućeg lutanja brojnim lokacijama pred vama se otvara svijet dr. Davida McNamare.

Overclocked

Overclocked

što se grafičkog uređenja igre tiče, ono je sasvim solidno. Pomalo ukočene kretnje i nespretni dizajn likova mogao bi vam ići na jetra, ali sve se balansira sasvim pristojnom sinkronizacijom koja vas uvlači u priču. Novi problem javlja se kada shvatite da prilično jednostavan “interfejs” postaje izuzetno iritantan nakon samo par sati igranja, pa i najjednostavnije radnje kao biranje predmeta i kombiniranje istog sa nekim drugim predmetom, postaje mučno iskustvo zahvaljujući drop menijima koji se pojavljuju svaki put kada pointerom pređete preko, primjerice, telefona ili novčanika. Meniji su takvi kakvi jesu i vremenom ćete se na njih naučiti, ali najveći problem tek dolazi i riječ je o nejasnim kontrolama glavnog lika i njegovih naprava koje vam se za trajanje igre ne objasne u tutorialu ili nečem sličnom.

Overclocked Gameplay

U zadnje vrijeme avanture užasno pate zahvaljujući grozno nezanimljivim zapletima (u ovom slučaju to nije toliki problem) pa se kao neprikosnoveni kralj ponovno vraća serijal “Sam & Max” koji je nadrastao mikrokozmos humorističnih avantura i nametnuo se kao odličan naslov čak i u podžanru “ozbiljnijih avantura” koje sisaju još od vremena kada su “Syberia 2”, “Still Life” ili netipična akcijska avantura “Indigo Prophecies” letvicu postavile poprilično visoko.

Idesh! preporuka
:”Overclocked” imao je sve predispozicije da postane nasljednik odlične psihološke avanture “Sanitarium”, ali niš’ od toga. Ipak, riječ o sasvim solidnom naslovu koji pruža nekoliko sati relativno dobre priče iako uspavani žanr i dalje ostaje u stanju hibernacije.

TAGOVIavantura igre overclocked

Komentiraj