Zabava

Aside Banners

Jesmo ga! Sam & Max – Ice Station Santa

Ako još niste čuli za ovu odličnu avanturu, vrijeme je da se zainteresirate jer druga sezona je pred vratima.

Piše , Objavljeno

Iako će mnogi pomisliti da je riječ o igri za djecu (čim ugledaju glavne likove), ozbiljno će pogriješiti jer riječ je o nesvakidašnjem doživljaju, dok će većina čudačkih fora koje izbacuju Sam & Max proći “iznad glava� mnogih klinaca.

Radi se o avanturi u maniri najboljih Lucasartsovih naslova kao što su Monkey Island, Grim Fandango ili Full Throttle. Paraleli između igara pridonosi i činjenica što je dio Telltalea tima bio zaposlen u Lucasartsu prije nego su 2000. odlučili u potpunosti se posvetiti SW naslovima.

Praznina koja je nastala nakon nestanka “duhovitih avantura� do Sam & Maxa nije popunjena, a napokon pred sobom imamo i (ne tako) dugo očekivanu drugu sezonu.

Ice Station Santa nastavlja tamo gdje je u četvrtom mjesecu stala “Bright Side of the Moon� i vraća se sa još ubojitijim humorom i kompleksnijim zadacima. Sam & Max moraju spasiti Božić i izvući ga iz ruku opsjednutog i naoružanog Djeda Mraza.

I dok Sam (seriozni i opušteni pas) to pokušava riješiti relativno razumno, Max (bijeli psihički nestabilni zec) sve svodi na vruće olovo iz svog vjernog Lugera. Odlično napisani dijalozi prava su rijetkost u današnjim igrama i sami za sebe dovoljan su razlog za nabavku naslova.

Iako ćete igru završiti relativno brzo (ovisno o tome koliko ste skloni apstraktnom / apsurdnom razmišljanju), ne osjećate se prevarenim jer u 185MB teškom instalacijskom paketu, nalazi se sasvim dovoljno humora i neupitne igrivosti koja će utažiti vašu žeđ za avanturama. Druga epizoda izlazi 2. veljače 2008.

Idesh! Preporuka:Da. Naravno. Obavezno.

TAGOVIigre jesmo ga lucasarts sam max telltale

Komentiraj