Film i TV

Prava faca

Aside Banners

Jesse Heiman – najpoznatiji filmski statist svih vremena

Piše , Objavljeno

Čak i kada vidite sliku ovog neobičnog tipa, vjerojatno ćete se počešati po glavi i pomisliti: “Hmh, poznat mi je od nekud, al’ nemam pojma tko je taj lik.” Dame i gospodo, upoznajte Jesseja Heimana.

jesse

Ako postoji jedan čovjek koji je prava legenda među statistima, onda je to Jesse Heiman. Da, čovjek je ružan (nećemo niti pokušavati biti politički korektni) i izgleda kao praiskonski prototip šmokljana, ali vrijedi 500.000 dolara i ispreplitao je jezik s jednom od najljepših žena svijeta (o tome malo kasnije), tako da se možemo samo pokriti ušima i nastaviti odavati počast istinskom caru.

Premda bi mu dali maksimalno 20 godina, Jesse će za koji tjedan napuniti 35, a statiranjem se bavi od početka novog milenija. U Austinu (Texas) je na sveučilištu San Marcos 2000. godine diplomirao engleski, spakirao kofere, odletio u Los Angeles i već nakon mjesec dana počeo raditi kao statist na serijama, filmovima i u reklamama.

jesse“Ostati u Texasu ili zapičiti za LA i postati filmska zvijezda?

Veliki proboj doživio je 2001. godine ulogom u filmu Američka pita 2, te se od onda pojavio u preko 100 ‘uloga’ (od kojih za mnoge nije niti kreditiran) i postao svojevrsni celebrity i ikona koju ljudi prepoznaju na cesti i traže autograme. Za statista je to vrhunac karijere, a u povijesti filmske industrije vjerojatno ne postoji niti će postojati još jedan extra koji će doživjeti ovakav uspjeh.

No, što je to toliko privlačno u Jesseju, da sa svojih 5-10 sekundi pojavljivanja u filmovima i serijama poput Spider-Mana, Old Schoola, NCIS-a, Kako sam upoznao vašu majku ili Chucka, potpuno ukrade scenu i automatski skrene pogled na sebe? Tajna vjerojatno leži u iznimno neobičnom licu i fizionomiji, te ga jednostavno morate zamjetiti i zabuljiti se, kao recimo u ljude s jednom obrvom (takozvani unibrow) ili žene s bradom. Premda je glumio u raznovrsnim projektima, uglavnom ćete ga moći vidjeti u naslovima koji imaju veze s geek kulturom, a tada najčešće glumi upravo nekog šmokljana. Tko bi rekao, s takvim licem?

Sve uloge Jesseja Heimana:

Sve je to ok, cool je Jesse lik, stvorio si je ime praktički od ničega, ali nekako nije dovoljno. Treba nam ipak zakucavanje, nešto čime će nas oboriti s nogu i natjerati nas da želimo biti on. Hmh, sjećate se onih jezika i jedne od najljepših žena na svijetu s početka teksta? E pa Jesse se pojavio u kratkoj reklami za Go Daddy (bave se prodajom internetskih domena i web hostingom, ako je nekome bitno) bok uz bok sa supermodelom Bar Refaeli, po mnogima najljepšom ženom svijeta. Ne samo da se pojavio u kadru s tom boginjom, nego su se njih dvoje punih 20 sekundi vrlo intenzivno i strastveno žvaljakali! Nadamo se da je Jesse iskoristio priliku i u prvih 450 pokušaja namjerno sfušao, jer ovakva prilika se dobiva samo jednom u životu (osim ako niste Clooney, Pitt ili netko takvog kalibra). Reklama se vrtila na ovogodišnjem Super Bowlu, a vrlo je brzo (i očekivano) postala viralna.

Jesse i Bar Refaeli:

Ubrzo ga je angažirao i Michael Buble, i to u spotu za pjesmu “It’s A Beautiful Day”, na čijem početku naš slavni statist jezikom istražuje usnu šupljinu još jedne ljepotice, Jaime Pressley. Kapa do poda Jesse, kapa do poda… I da, mrzimo te!

Jesse i Jaime:

Jesse i dalje snima punom parom, zarađuje pristojne novce i vjerojatno brine jedino oko toga s kojom će se ljepoticom idućom ljubiti, Jessicom Albom ili Rihannom. Postao je legenda u poslu u kojem legende nikada nisu postojale, slavan je, brije s top modelima (i to može dokazati, za razliku od nas, koji smo “ono jednom na moru, ne’š vjerovat, al s Monicom Bellucci”) i boli ga đon. Možemo mu samo čestitati i tiho zajecati nad svojom tužnom sudbinom…

TAGOVIbar rafeali hollywood jaime pressley jesse heiman statist

Komentiraj