Zabava

Horor u vašem domu

Aside Banners

Jeziva igrica ‘Night Terrors’ pretvara vaš dom u scenu iz horor filmova

Piše , Objavljeno

Proširena stvarnost je tehnologija budućnosti, a bilo je i vrijeme kada će se netko sjetiti iskoristiti ju za video ili mobilne igrice.

night terrorsNajveći problem kod horor knjiga, filmova ili igrica jest što osoba koja ih konzumira sjedi/leži i pušta da se stvari događaju onako kako je skriptirano, ne sudjelujući zapravo aktivno u njima. Biti promatrač nekakvih jezivih događaja je fora prvih nekoliko desetaka ili čak stotina puta, ali čovjek vrlo brzo poželi nešto više. Ekipa iz američkog Novum Analyticsa je skužila kako ljudima pružiti sasvim novi način doživljaja horora koji je vjerojatno najbliže “pravoj stvari” bez da vas netko stvarno goni ili pokušava ubiti!

Sve što vam treba jest mobilna igrica Night Terrors i dakako, smartphone uređaj, a ostalo je na proširenoj stvarnosti. Smartphone odnosno igrica naprednom tehnologijom mapira izgled vaše kuće ili stana te na određena mjesta postavlja zamke, duhove, jezive zvukove i slične efekte. Igrač će tako morati hodati po mraku svog inače mirnog doma s mobitelom kao jedinim izvorom svjetlosti i svojim “prozorom u svijet”, a sva će se akcija događati na njegovom ekranu. Negdje daleko na kraju hodnika će lagano lebdjeti deformirani demon, iza vrata sobe desno od vas ćete čuti glasno i duboko disanje, sa zidova će padati slike, a iako ćete znati kako je sve to samo igra, sigurno vam neće biti svejedno. E to je hororčina!

Night Terrors – promo:

Night Terrors koristi gotovo sve mogućnosti današnjih smartphone uređaja, a ekipa koja stoji iza nje posebno je ponosna na već spomenutu tehnologiju mapiranja prostora i sposobnost softvera da prepozna određene predmete (slike, vaze, kuhinjski pribor) i manipulira njima u svojstvu stvaranja proširene stvarnosti. Da ne bi ostalo samo na cool tehnologiji, Night Terrors ima i kakvu-takvu priču, a vaš je cilj spasiti nestalu djevojčicu iz očigledno vrlo, vrlo uklete kuće. Osim što morate slijediti tragove (prvenstveno njezine jezive pozive upomoć), trebate vješto izbjegavati duhove, demone i čudovišta koja vas vrebaju jer jednom kada vam se previše približe, igra je gotova. Night Terrors je još uvijek u fazi razvoja pa njezini tvorci trenutno traže pomoć putem Indiegogo kampanje, a mi se nadamo kako će ovaj projekt upaliti jer horor žanr očajnički treba osvježenje!

TAGOVIhoror igrica mobilna igrica mobitel night terrors proširena stvarnost smartphone

Komentiraj