Film i TV

Antijunak kakvoga trebamo

Aside Banners

John Constantine, omiljeni nam stripovski antijunak, stiže na male ekrane

Piše , Objavljeno

John Constantine nije Batman niti Superman, ali to ne mijenja činjenicu da se radi o jednom od najboljih stripovskih antijunaka svih vremena. Takav lik bome zaslužuje svoju seriju!

constantine

Varalica, egzorcist, čarobnjak, lovac na demone, učitelj okultnog… John Constantine je sve od toga i još mnogo, mnogo više! Jedan od rijetkih pravih mračnih antijunaka koji se uspio probiti u mainstream, te naći svoje mjesto među ‘dosadnim’ dobričinama poput Batmana ili Supermana, Constantine čitatelje uveseljava već gotovo 30 godina, a sada će ga DC Comics napokon gurnuti u prvi plan, i to njegovom vlastitom serijom!

Warner Bros., koji u svom vlasništvu ima jednog od najvećih strip izdavača na svijetu, DC Comics, će u suradnji s TV kućom NBC krenuti u realizaciju potpuno nove Constantine serije, a za sada je projekt stavljen u ruke producenta Daniela Ceronea (Mentalist) i scenarista Davida S. Goyera (Nolanova Batman trilogija, Man of Steel, Batman vs. Superman). To je novi u nizu pokušaja DC Comicsa da učvrsti svoju poziciju na nemilosrdnom stripovskom tržištu, kojim zadnjih nekoliko godina vladaju skupocjene Marvelove ekranizacije. Nakon Arrowa, te najavljenih Flash i Commisionner Gordon serijala, Constantine će im zasigurno biti jedan od jačih TV aduta.

Inače, Constantinea je stvorio nitko drugi nego Alan Moore (Watchmen, V for Vendetta, From Hell) u suradnji sa Steveom Bisseteom i Jamijem Delanom, a bilo bi uistinu nezahvalno pokušati u jednoj ili dvije rečenice uhvatiti srž ovog neobičnog junaka. Dovoljno je reći da se radi o ciničnom i sarkastičnom britanskom detektivu, koji se često bavi okultnim i demonskim slučajevima, te je svojevrsna spona između Pakla i našega svijeta.

large constantine blu-ray12

Constantine je svoju filmsku inkarnaciju dobio 2005. godine u vidu istoimenog filma s Keanuom Reevesom u naslovnoj ulozi, za koji će rijetko tko reći da je loš, ali se ipak ne ističe kao pretjerano uspješan pokušaj. Nadajmo se da će ga serija u tom pogledu dignuti na jednu novu razinu, jer Constantine to zaslužuje…

TAGOVIalan moore antijunak constantine david s. goyer dc comics ekranizacija nbc strio superjunak

Komentiraj