Glazba

Leti leti... Zeppelin!

Banner 300

Još uvijek postoji mogućnost da se Led Zeppelin ponovno okupi

Piše , Objavljeno

Iako je Robert Plant zvučao poprilično odlučno kada je rekao kako nema povratka Zeppelinu, izgleda kako nada u ovaj spektakl ipak ostaje!

Photo of LED ZEPPELINJedan od najvećih rock sastava svih vremena je službeno posljednji put zajedno svirao još tamo 2007. godine u Londonu na humanitarnom koncertu, a od onda traju rasprave hoće li se legendarni Led Zeppelin ponovno okupiti i poletjeti. Jimmy Page i John Paul Jones su uglavnom rezignirani, Robert Plant se još uvijek drži kategoričke odbijenice od prošle godine, a jedino je Jason Bonham (sin originalnog bubnjara Johna) nabrijan da se to i dogodi. Možda zato jer je barem 20 godina mlađi od drugih članova?

Upravo je Bonham, koji je tatu zamijenio na svim povratničkim turnejama i koncertima nakon njegove smrti, priznao kako u dubini duše vjeruje kako će jednog dana ponovno svirati zajedno. Ne zna hoće li to biti javno ili privatno okupljanje, ali misli kako će se to ponovno dogoditi. Istina, teško da će biti išta u narednoj godini-dvije, pošto Page 2016. kreće na solo turneju, a Plant i dalje odbija vratiti se na staro. Još je 2014. godine u intervjuu za Rolling Stone izjavio sljedeće: “Vraćamo se istom starom sranju. Turneja bi bila zvjerinjak potračenih interesa i sama srž svega što je loše u stadionskom rocku. Bili smo okruženi cirkusom ljudi koji nam stavili duše na vatru. Ja nisam dio jukeboxa!” OK, Roberte, smiri se…

zeppelin 1

Inače, Bonham, Page i John Paul su neko vrijeme planirali oformiti superband i krenuti na turneju bez Planta. Naravno, ne bi nosili ime Led Zeppelin i koristili bi materijale iz različitih izvora (pa čak i neke nove stvari), a karizmatičnog bi frontmana zamijenio netko od velikih glazbenika koji su prošli “audiciju”, poput Stevena Tylera i Mylesa Kennedya. Iako je cijeli taj proces bio iznimno zabavan i stimulativan, na kraju se iz njega ipak nije izrodilo ništa konkretno. Možda je to samo sudbinski znak da treba pričekati još malo dok se Plant ne predomisli te onda otići s velikim praskom!

TAGOVIJimmy Page klasični rock led zeppelin legende povratak robert plant rock turneja

Komentiraj