Film i TV

Želimo ovaj film!

Aside Banners

Joseph Gordon-Levitt hoda na žici između Tornjeva Blizanaca u novom filmu

Dvanaest ljudi je hodalo po Mjesecu, ali samo je jedan prešao prazninu između tornjeva Svjetskog trgovačkog centra. Uzmite nam novce, želimo taj film gledati na velikom ekranu.

Piše , Objavljeno

Robert Zemeckis, redatelj filmova kao što su Povratak u budućnost, Tko je smjestio Zeki Rogeru i Forrest Gump, odlučio se na dramatično uprizorenje događaja iz 1974. godine kada je Phillippe Petit, francuski hodač po žici – “prošetao” između Tornjeva Blizanaca samo uz pomoć motke. Moramo napomenuti da je Svjetski trgovački centar potpuno završen i otvoren u travnju 1973. godine, a Petit je bio iznimno nestrpljiv i svoje bravure je izveo u kolovozu 1974 na četiristotinjak metara visine. Priprema tog podviga je također bila puna problema, a Petit je okupio internacionalni tim koji mu je pomogao u pripremi. Ipak – nije jednostavno dokopati se vrha oba tornja i postaviti žicu dugu 60 metara. Zemeckis je često optuživan kako su efekti primarni u njegovim filmovima, ali mi se ne bismo složili. Nekako volimo misliti da su efekti uvijek bili u službi priče i sigurni smo da će 3D, Real 3D i IMAX verzije The Walka biti besprijekorne.

joseph

Nosimo papirnatu vrećicu u kino. Za svaki slučaj

Ulogu spretnog Francuza je preuzeo Joseph Gordon-Levitt. Riskantan potez jer publika ne voli isforsirane naglaske. Prvi službeni trailer je dostupan, apsolutno sve u filmu izgleda fantastično, a CGI verzija Blizanaca je uvjerljiva. Zbog posljednje scene smo se itekako naježili, iako smo dosad vjerovali da se ne bojimo visine. U traileru provjerite koliko vam je osobno čudno slušati Gordon-Levitta u novoj ulozi.

Film će otvoriti 53. njujorški filmski festival, a dodatnu težinu takvoj premijeri ima i prikazivanje arhitektonskog čuda New Yorka kojeg više nema.

Kent Jones, direktor festivala je izjavio da će vas film držati na rubu sjedala. U pitanju je klasični film pljačke, samo što nije uključen novac kao konačni cilj, već pristup tada najvišoj svjetskoj građevini. Tu je i rekreacija Lower Manhattana sedamdesetih godina i potpuno smo uvjereni da se ovaj film isplati pogledati na Imax ekranu.

Uz Joseph Gordon-Levitta glume Ben Kingsley, James Badge Dale, Ben Scwartz te prekrasna Charlotte Le Bon. Scenarij je adaptiran iz Petitovih memoara naslovljenih “Dosegnuti oblake”.

dOKUMENTARAC “Man on Wire”

phillipe

A mi smo imali problema i sa susjedovom kućicom na drvetu (via Youtube)

U slučaju da ne možete dočekati jesen kako biste saznali više i ostali očarani, provjerite dokumentarac Man on Wire izdan 2008. godine koji je osvojio Veliku nagradu žirija na Sundanceu te Oscara za najbolji dokumentarac. Također napet, ali i vjerojatno stvarniji od nadolazeće igrane verzije svakako može biti odličan izbor za filmsku večer s ekipom – bez obzira što je dokumentarac.

TAGOVIben kingsley film Joseph Gordon-Levitt robert zemeckis svjetski trgovački centar tornjevi blizanci triler world trade center wtc

Komentiraj