Film i TV

Jaaaako lijepo

Aside Banners

Jupiter Ascending je SF spektakl koji u igru vraća autore Matrix trilogije

Piše , Objavljeno

Nakon što se Cloud Atlas pokazao kao malo prevelik zalogaj za svjetsku kino publiku,  Wachowski dvojac se vraća novim SF blockbusterom.

jupiter ascending

Dok su još bili braća Larry i Andy Wachowski, napravili su Matrix trilogiju i zauvijek zadužili SF žanr. Zatim je Larry odlučio ostvariti davno sanjani san da postane žena, te je i službeno postao Lana, a nekako u to vrijeme je karijera ove braće (odnosno, brata i sestre) krenula silaznom putanjom. Speed Racer je bio popriličan promašaj, Cloud Atlas je pak bio pretenciozan i neisplativ, no sljedeći projekt obećava povratak na stare staze slave.

Iako se do sada malo čulo o Jupiter Ascendingu (redateljsko-scenaristički dvojac je poznat po tome što ne odaje detalje svojih filmova prije vremena), napokon je svjetlost dana ugledao i prvi teaser trailer, a ono što vidimo daje nam za pravo nadati se uistinu kvalitetnom SF-u, koji bi mogao biti prva prava svemirska opera nakon… Petog elementa?

Brat i sestra Wachowski su napisali, te režirali priču o mladoj čistačici Jupiter Jones (Mila Kunis), koja živi svoj pomalo bijedan život niti ne znajući da je proročanstvom predodređena za velike stvari. Kao Zemljanka je zapravo najniži sloj među svim rasama, ali svejedno postaje prijetnja Kraljici svemira, koja šalje svoje podanike da ju ubiju. Tu u priču uskače mladi, genetski modificirani supervojnik Caine (Channing Tatum), kojemu je misija zaštiti mladu Jupiter, te ju živu dovesti na prijestolje njezina svemirskog kraljevstva, koje joj je suđeno…

Jupiter Ascending – trailer:

Po ovom šturom sinopsisu izgleda da nas čeka prava epska priča, a nije isključeno (zapravo, prilično je očito) da će ovo biti jedan od onih filmova koji bi se vrlo lako mogli pretvoriti u trilogiju, ako prvi dio uspije privući dovoljno publike.

Mila Kunis ne ulijeva previše pouzdanja što se tiče glume, ali to nadoknađuje vanserijskom ljepotom, dok će za akciju i lomljenje ženskih srdaca biti zadužen Channing Tatum. Uz prepoznatljivi režijski rukopis dvojca Wachowski i kvalitetne specijalne efekte, ne vidimo kako bi ovo moglo ispasti loše…

TAGOVIblockbuster channing tatum jupiter ascending matrix mila kunis sf svemirska opera trailer Wachowski

Komentiraj