Zabava

Ameri hoće naš talent

Aside Banners

Kako izgleda SF masturbacija pokazao nam je Philatz u spotu za Starkeyja

Piše , Objavljeno

Američki producent elektronske glazbe Starkey za svoj je novi spot angažirao našeg mladog redatelja Philatza, a ovaj je pak odmah vrbovao perspektivnu glumicu Miu Biondić, koja se nije sramila pokazati kako izgleda ‘igranje’ u budućnosti.

mia biondić philatz starkey

Spot za pjesmu ‘Space’ s novog albuma (‘Inter-Mission’) philadelphijskog DJ-a i producenta Paula Geissingera aka Starkeya, klasičan je primjer suradnje kakva je moguća isključivo zbog interneta. Naime, ovaj glitch-dubstep-garage majstor vidio je showreel Filipa Filkovića Philatza, jednog od naših ponajboljih redatelja (za sada samo spotova, ali sprema se i prvi kratki film), odmah stupio u kontakt s njime, i uskoro su se kotačići mogli početi vrtjeti.

Philatz, kojega smo na našim stranicama već imali prilike priupitati par stvari, napravio si je ime na vizualno dojmljivim (pogotovo s obzirom na budžet) distropijskim svijetovima budućnosti, a njegov spot za pjesmu ‘Ezoterija’ grupe Hladno Pivo dobio je i prestižnog Oktavijana u kategoriji najboljeg video spota. Uz Pivo, klijentelu mu čine i Diyala, Priki, Urban, Edo Maajka i mnogi drugi, a sada je svom opusu pridodao i jednog Jenkija. Upravo je taj unikatni SF stil, koji Philatz toliko njeguje i razvija, privukao Starkeya, a ne trebamo puno objašnjavati kako točno pjesma koja se zove ‘Space’ paše u cijelu ovu priču.

Starkey – ‘Space’ ft Karizma & Nina Smith:

 “Radi se o spotu koji ima romantike, znanstveno-fantastične poetike, robotike i dosta NSFW elemenata, malu priču i definiranu atmosferu koja bi vas trebala dok ga gledate odvući u taj svijet”,  kaže Philatz za svoju novu bebu, a nekako u sjeni vokala britanskog garažera Karizme i pjevačice Nine Smith, ostati će pitanje koje će si postaviti mnogi gledatelji spota: “Tko je ta slatka djevojka koja se tako dobro igra s malom, metalnom, vibrirajućom kuglom?
Philatz kaže da se, od početka razvoja ideje za spot, njeno ime odmah iskristaliziralo, te da nikoga drugoga nije vidio u ulozi mlade djevojke koja ima malo pre prisan odnos sa svojim računalom. Njeno ime je Mia Biondić, a polagano ali ustrajno gradi svoje ime na hrvatskoj glumačkoj sceni.

mia biondić philatz starkey

Glumila je u projektima poput 7 seX 7, Mamutica i Pod sretnom zvijezdom, a trenutno snima novi film i sprema se za Dubrovačke ljetne igre.

TAGOVIIva Biondić Philatz provokativno Starkey video spot

Komentiraj