Zabava

Aside Banners

Kane & Lynch: Dead Men

Ako se ne zamarate finesama i sitnim detaljima koji igre čine malim remek djelima, pronaći ćete dovoljno materijala za nekoliko sati odlične zabave.

Piše , Objavljeno

Nakon što je recenzent Gamespota Jeff Gerstmann igru Kane & Lynch ocijenio kao osrednji naslov, Eidos je odlučio sa sajta povući sve reklame za spomenuti naslov. Gamespot je zaključio da voli novac i odlučio malo izmijeniti recenziju. Gertsmann je zaključio da je to pičkasti potez. Eidos je odlučio da će reklame ostati. Gerstmann je odlučio kako on neće i dao je otkaz.

Iskreno, smatramo da ovoj igri treba dati šansu (najviše zbog odličnog multiplayera) i kako je riječ o nikako izvrsnom, ali i dalje solidnom naslovu. Kane je bivši specijalac gonjen prošlošću koji se zahvaljujući nekadašnjim poslodavcima (The7) izvlači od smrtne presude, ali završava u obavljanju nimalo jednostavnog zadatka u društvu psihotičnog Lyncha. Kanea vodite kroz niz akcijom napumpanih nivoa u gameplayu koji najviše naliči Hitmanu iako je najbliži Freedom Fightersima. Riječ je o politički nekorektnoj i bezumno nasilnoj igri prepunoj konzolaške akcije popraćene solidnom, a na momente čak i odličnom pričom.

Mnoge zamjerke išle su na račun zajebanih kontrola koje su, istina, naglašene u verzijama za XBox360 i PS3, ali na računalima su sasvim jasne i lako ih je savladati. S druge strane, naši minusi idu na račun bugovitog enginea koji ponekad na čudan način izobličava okolinu, loš replay value, nemogućnost igre u ulozi Lyncha (osim u igri za dva igrača) i prije svega strahovitu linearnost. Sve to smanjuje konačnu ocjenu ovoj, u svim drugim aspektima, zabavnoj igri koja je lako mogla postati jedan od najboljih naslova godine, ali je zahvaljujući mnogim propustima programera zapela u osrednjosti. Hitmanovski temelji u kombinaciji s nabrijanom akcijom krajem prošle godine dali su nam odlični Splinter Cell – Double Agent (od kojeg K&L dosta toga posuđuje) i gotovo je žalosno koliko je malo Eidosu trebalo da stvori daleko bolju igru.

Kada bi na ovu priču nakeljili GTA gameplay dobili bi odličan naslov koji ne smijete propustiti. Nažalost, to nije slučaj pa smo prepušteni čekanju GTA IV koji bi se trebao pojaviti u prvom kvartalu iduće godine.
Idesh! Preporuka:Još samo jedna u nizu igara koja je uz malo više truda mogla postati odlična…

TAGOVIigre jesmo ga kane & lynch

Komentiraj