Zabava

Prvi slušamo Westov novi album!

Idesh! je prvi u Hrvata preslušao Graduation, novi album Kanye Westa. Nabavili smo prvu službenu snimku albuma koji izlazi za 10-tak dana.

Piše , Objavljeno

Idesh! je prvi u Hrvata preslušao Graduation, novi album Kanye Westa. Preko svojih veza u bijelom svijetu nabavili smo prvu službenu snimku i odlučili vas upoznati sa zvučnom delicijom koju nam je Kanye pripremio za 11. rujan.

Graduation

Graduation

Za početak, Graduation je odličan album i svakako je nešto što se isplati kupiti. Produkcijski je daleko ispeglaniji od prethodnika i gotovo je u potpunosti lišen standardnih westovih trikova kao što su ubrzani semplovi starih soul pjesama, što ne znači da ih nema već da su svedeni na minimum ili povučeni u pozadinu. Lirički, West je u formi što se posebno ističe na Everything I Am, Flashing Lights i Big Brother.

Pjesme zvuče moćno i sati provedeni u usavršavanju i peglanju mogu se čuti u svakoj minuti albuma. Trenutni single Stronger zvuči poboljšano zbog Timbalandovog angažmana na programiranju i dodatnoj produkciji bubnjeva koji sada zvuče… Hmmm… Još modernije?

Baš kao što je to bio slučaj i s prethodnikom, ovo nije jednodimenzionalan album i treba mu dati vremena da se razvije. Prvi sam kojem Can’t Tell Me Nothing nije dobro sjeo, ali nakon nekoliko slušanja stvari sjedaju na svoje mjesto.

Guestlist je i ovog puta zanimljiv. U igri su:Chris Martin (Coldplay – sa zanimljivom izvedbom u skaldbi Homecoming), Lil’ Wayne (u solidnoj Barry Bonds), Mos Def (Drunk & Hot Girls – gdje je Def odličan, ali Kanye na mahove vuče na Eminema), T-Pain (u optimističnoj Good Life), Dwele (kojeg moram posebno istaknuti zbog meni najdraže Flashing Lights) i Jay-Z koji se ne pojavljuje kao vokalni kolaboracionist, ali ostavlja trag nakon posvete u skladbi Big Brother koja ne zvuči jadno koliko je mogla (naime, West je pjesmu posvetio Jay-Z-u i za cijelog trajanja lamentira o Jigginom utjecaju na njegov rad). Tu su još i DJ Premier, Al Be i Daft Punk.

Jedno je sigurno… Album će biti popušen!

TAGOVIalbum glazba graduation kanye west

Komentiraj