Zabava

Impresivno!

Aside Banners

Kaskaderi u LED odijelima lete i izvode lude parkour akrobacije u izvrsnoj reklami za Lexus

Piše , Objavljeno

U današnje je vrijeme uporaba CGI tehnologije gotovo u potpunosti zamijenila praktične efekte, pa je lijepo vidjeti da neki i dalje njeguju taj “staromodni” stil.

reklama 1

Da se razumijemo, volimo mi specijalne efekte i svjesni smo da u današnje vrijeme visokobudžetni filmovi i reklame jednostavno ne mogu bez njih, ali moramo priznati da nam ponekad nedostaje ona stara, klasična, kaskaderska akcija i inženjeraci koji bi danima pripremali set za neku veliku scenu, jer su imali samo jednu priliku da sve to izvedu kako spada. Istina, lijepo je vidjeti gorostasne robote i čudovišta kako se fajtaju, ali kada bi barem veliki redatelji i producenti tu i tamo pokušali složiti nešto na starinski način…

Upravo su to napravili marketinški stučnjaci iz Lexusa, koji su za potrebe azijskog tržišta snimili iznimno atraktivnu reklamu, koristeći pritom na desetke kaskadera i profesionalnih akrobata, te cijeli tim različitih stručnjaka za praktične efekte. Na tijela su kaskadera tako stavili posebna LED odijela s preko 1600 lampica, koja oponašaju izgled klasičnog Lexusovog vozila, te ih “pustili” da trče Kuala Lumpurom, gdje su ovi luđaci izvodili razne parkour akrobacije, “letjeli” po zgradama i preskakali autobuse. Koliko to sve efektno izgleda, možete provjeriti u sljedećem videu.

Amazing in Motion: STROBE – reklama za Lexus:

Naravno, tu se u igru morala uključiti i ekipa od oko 40-ak inženjera, koji su vješali kaskadere u točno određenim položajima sa zgrada i preko ulica (na žalost, koliko god netko bio dobar parkourovac, i dalje ne može preskočiti 100 metara s jednog na drugi neboder) i snimali ih uz točno određen slijed stroboskopskih bljeskova LED lampica na njihovim odijelima. Da, sve se to moglo složiti puno jeftinije i s puno manje muke i ljudstva, ali Lexus je vjerojatno i na ovaj način želio pokazati kakvu ulogu u proizvodnji automobila igra stručnost njihovih zaposlenika, što se vidi i po snimkama “iza kamere”.

Amazing in Motion: STROBE – pogled iza kamera:

TAGOVIakrobacije atraktivno efektno kuala lumpur lexus parkour reklama

Komentiraj