Film i TV

Slam dunk Lamar

Aside Banners

Kendrick Lamar piše glazbenu povijest rekordnom prodajom svojeg novog albuma

Piše , Objavljeno

Nije da Kendrick Lamar nije popularan, ali ne bismo se baš kladili kako će njegovi albumi obarati rekorde. Streaming na Spotifyu pokazuje kako bismo pogriješili!

pimpNakon hrpe slučajnih ili namjernih grešaka izdavača i distributera koji su To Pimp A Butterfly okačili na iTunes tjedan dana prije službenog puštanja u prodaju, treći je po redu album Kendricka Lamara stavljen na glazbeni servis Spotify, gdje je u prva 24 sata streaman nevjerojatnih 9,6 milijuna puta! Uopće ne trebamo spominjati kako se radi o premoćnom rušenju rekorda (do sada ga je držao Drakeov If You’re Reading This It’s Too Late sa 6,8 mil skidanja), a ovakav se, priznati ćemo, prilično neočekivani rasplet dogodio zahvaljujući gotovo savršenom spletu okolnosti.

Prije svega, Spotify je jedno od rijetkih mjesta na kojima trenutno možete poslušati ovaj album u digitalnom obliku, a praktički jedina druga opcija može biti kupovanje CD-a. Pfff, ‘ko je još vidio kupovati CD-e… Drugi je faktor vrlo dobra medijska pokrivenost i popularnost koja raste kako raste gledanost hit serije Empire, a kada se u priču uključe i neke slavne njuške poput najbjelije osobe na planeti, Taylor Swift, koja tweetom sugerira kako je Lamarov novi album najbitnije što se dogodilo u njezinom životu od kada si je uvalila 40 milja dolara osiguranja za noge, znate kako će ekipa poludjeti. Ruku na srce, Kendrick Lamar je u moru novijih hip hop, rap i trap izvođača kao Bach među žirafama, tako da ako je itko morao srušiti ovaj rekord… drago nam je da je to upravo on!

TAGOVIhip hop Kendrick Lamar rap rekord spotify to pimp a butterfly

Komentiraj