Zabava

Aside Banners

Koje serije gledati u 2008. (2)

Iako mnoge od ovih serija nećemo imati prilike pogledati na domaćim kanalima još neko vrijeme, donosimo vam listu serija na koje bi trebalo baciti oko.

Piše , Objavljeno

I dok Hrvati u iščekivanju 22. repriziranja “Dadilje” gledaju dvadeseto repriziranje Bračnih voda, Pod istim krovom, Sam svoj majstor ili Princa iz Bel-Aira, ostatak se svijeta okreće novim serijama. Da, iako je teško povjerovati, neki ljudi gledaju i nove serije. Prvi dio naših preporuka već ste imali prilike pročitati, idemo dalje…

Saving Grace (TNT)

Saving Grace

Saving Grace

O čemu je riječ:Holly Hunter je detektivka koju ne bi voljeli imati za ženu, ali voljeli bi sresti je u kafani oko 3 – 4 ujutro. Ona je rastrojena, često pijana, puši, promiskuitetna je i vara partnere. Omiljeni hobi joj je pokazivanje sisa starom voajeru susjedu. Njen osobni život, u najboljem je slučaju katastrofa. Nakon cjelovečernje pijanke, slučajno pokupi pješaka i tada se pojavljuje njen anđeo čuvar Earl.

Tema iz “Saving Grace” – za one zbunjene, ovo nije John Goodman već debeli i zapušteni Everlast…

Zašto gledati:sise, cuga, pljuga, anđeli, kurve, narkomani, luđaci, oružje, a znamo još od “Crasha” da Holly Hunter obožava nastrani seks. Vrijedi spomenuti da je “Saving Grace” ujedno i jedna od najgledanijih američkih serija, a druga sezona trebala bi početi do ljeta 2008.

Burn Notice (USA Network)

Burn Notice

Burn Notice

O čemu je riječ:”Burn notices” su izjave tajnih službi koje zaposlenicima ili drugim službama daju do znanja kako su određeni agenti ili izvori postali nepouzdani. Michael Westen je upravo jedan od agenata koji su proglašeni nepouzdanim, a da jadan čovjek uopće nije svjestan zašto i tko mu je “zapakovao”. Zapošljava se kao privatni istražitelj i “špija slobodnjak” da bi lakše sponzorirao svoju osobnu istragu i na vidjelo izbacio tko ga je stavio na crnu listu.

Zašto gledati:Jednim dijelom zbog činjenice što su kritike većinom iznimno pozitivne, a dijelom i zbog toga što nam uvijek treba malo zakulisnih igara i sličnih pizdarija kojima volimo začiniti našu dosadnu svakodnevicu… Ukoliko i sami niste špijun sa crne liste. Samo da se zna, druga sezona je već u pripremi.

Samantha Who? (ABC)

Samantha Who?

Samantha Who?

O čemu je riječ: Samantha Newly (Christina Applegate) je nekadašnja zamjenica predsjednika poznate i uspješne firme koja se bavi trgovinom nekretnina, ali nakon prometne nesreće budi se ne znajući tko je. No, iz epizode u epizodu lagano doznaje kako je nekada bila prava kučka i da je ovo pravo vrijeme za “novi početak”.

Zašto gledati:Iako je priča glupo jednostavna i imamo osjećaj kako smo istu premisu čuli nebrojeno puno puta u različitim kombinacijama, zaintrigiralo nas je jer je ovdje riječ o sitcomu. Serija je u kratkom vremenu postala jedna od najgledanijih i sljedeća joj se sezona svakako smiješi (i to pune 22 epizode). Uz sve to bit će zanimljivo pogledati Christinu Applegate u nečem drugom osim seriji “Bračne vode”.

The Wire (HBO)

The Wire

The Wire

O čemu je riječ:Ako ste se zasitili serija o forenzičarima (je li to uopće moguće?), valja pogledati i kako to rade pravi murjaci. Radnja serije bazirana je najvećim dijelom na osobnim iskustvima Davida Simona, novinara koji je godinama bio usko povezan s “čistokrvnim murjakom” Edom Burnsom što mu je očito dalo hrpu materijala jer Simon je najvećim dijelom i scenarist. Dakle, pravi show o pravim murjacima.

Zašto gledati:Policijskih serija bilo je nebrojeno puno, ali kada u jednadžbu ubacimo tri slova… H, B i O (tim redoslijedom), dobit ćemo najveći i najjači razlog za praćenje serije. HBO je otkad znamo za prejebene serije, bio sinonim za najjače proizvode koji su završili na malim ekranima (Sopranosi? Rim? Entourage? Extras? Trebate još?). Sve u svemu, nema plačipičkarenja i mainstream sranja, već samo hard-core i ravno u facu. A peta i posljednja sezona započinje šestog siječnja.

Welcome to The Captain (CBS)

The Captain

The Captain

O čemu je riječ:The Captain se još mora dokazati. Naime, riječ je o sitcomu o eklektičnoj skupini čudaka okupljenih u staroj derutnoj zgradi El Capitan koju su stanari od milja nazvali “The Captain”. Je li riječ o novim Prijateljima ili “novom kilavom pokušaju da se napravi serija nalik Prijateljima”, vrijeme će pokazati.

Zašto gledati:Razlozi će se pojaviti 28. siječnja iduće godine, a mi smo tu da vas upozorimo. Glumačka postava nam ne govori mnogo, dok se scenarija dohvatio John Hamburg koji iza sebe ima Zoolandera (+) i Meet The Fockers (-).

Obratite pažnju i na:

Dexter

Dexter

Pushing Daisies (ABC) – sezona se nastavlja i u iduću godinu, a ako doživi još jednu sezonu bit će riječ o najdugotrajnijem projektu Bryana Fullera. Riječ je o pomaknutoj priči o Nedu, slastičaru sa nadnaravnim moćima i korištenju istih u korist dobra, a tu je i čudnovata romansa s elementima nekrofilije i jako, jako, jako puno boja.

Dexter (Showtime) – Dexter zaslužuje vlastitu temu, ali u kratkim crtama radi se o serijskom ubojici serijskih ubojica. Zanimljivo? Prejebeno! Nažalost, veći dio sljedeće godine čekat ćemo početak treće sezone.

TAGOVIabc burn notice cbs christina applegate dexter hbo pushing daisies samantha who saving grace serija the wire tv welcome to the captain

Komentiraj