Igre

Domaćica

Aside Banners

Krajem godine stiže Starpoint Gemini 2, hrvatska svemirska RPG simulacija

Piše , Objavljeno

Domaći razvojni timovi već dugi niz godina sudjeluju na svjetskom tržištu računalnih igara, no uspjesi se mogu nabrojati na prste jedne ruke. Starpoint Gemini 2 je tu da nam popravi omjer!

starpoint gemini 2

Stariji gejmeri će se s nostalgijom prisjetiti sredine 90-ih i jedne od prvih domaćih PC igara, SF avanture Poslanik, a gotovo svi su upoznati sa Serious Sam serijalom naših momaka i djevojaka iz Croteama. Nakon spaljenog Sama, dugo je na domaćim prostorima vladala suša, ali nedavno objavljena trkaća igra Gas Guzzlers i RPG Legends of Dawn daju nam nadu u bolje sutra. Istina, niti jedna od njih ne može zadovoljiti moderne žanrovske standarde, koje su postavili veliki i bogati razvojni studiji, ali važno je da se radi!

Negdje iz prikrajka na svoju priliku čeka i ekipa iz zagrebačkog studija Little Green Men, koja je početkom 2011. godine izdala svoj prvi ozbiljniji rad za svjetsko tržište: svemirsku simulaciju Starpoint Gemini. Nekoć vrlo popularni žanr, s akcijski orijentiranim naslovima poput Wing Commandera, ali i ozbiljnim i kompleksnim simulacijama, kojima vladaju Elite serijal i Freelancer, u zadnjih nekoliko godina ne proživljava svoje najbolje dane. Stoga, izbor ovoga tipa igre za proboj na tržište i više je nego logičan potez.

starpoint gemini 2

No, Starpoint Gemini ipak nije polučio veći uspjeh, te je obujam, slobodu kretanja i mogućnost različitih načina igre, zasjenio prilično neoptimizirani i komplicirani sustav, slabi RPG elementi i loša sinkronizacija glasova. Na svu sreću, Little Green Men se ne predaje, te za kraj godine najavljuju nastavak ove igre, koja bi trebala ispraviti sve one nedostatke prethodnika. Starpoint Gemini 2 bi trebao donijeti bolju grafiku i igranje bez rušenja, poboljšano sučelje i olakšano upravljanje, te malo profesionalnije odrađene detalje, poput već spomenute sinkronizacije. Igrica će i dalje u svojoj suštini ostati sandbox svemirska taktička simulacija s RPG elementima, koja, ako vas uspije uvući u svoj svijet, garantira sate i sate ‘gubljenja vremena’, bilo da izaberete ulogu svemirskog rudara ili odmetnika i pirata.

starpoint gemini 2 starpoint gemini 2 starpoint gemini 2

Rad na Starpoint Geminiju 2 možete pratiti na službenoj stranici, Facebook stranici ili na Youtube kanalu, a ekipa kroz idućih par dana najavljuje i prvi službni trailer za igru. Sve u svemu, imamo se čemu veseliti!

TAGOVIgejmeri igre igrice PC računala starpoint gemini 2 svemirska simulacija

Komentiraj