Zabava

kš x - moraš ići

Aside Banners

KŠ X – institucija kulture i dobre glazbe Kino Šiška slavi 10 godina rada vrhunskim programom

Piše , Objavljeno

Kino Šiška, mjesto brojnih nam sjećanja, jedna od najdražih nam kulturnih institucija i koncertnih dvorana u regiji, ponosno će u rujnu proslaviti 10 godina djelovanja posebnim događajem nazvanim KŠ X.

Deset dana programa ispunjenih glazbom, plesom, filmom, vizualnim umjetnostima, stripovima i ostalim umjetničkim izražajima.

Ljubljansko Kino Šiška od 2009. podupire sva ova umjetnička polja djelovanja, nerijetko smo se znali s istomišljenicima natrpati u auto i zaputiti na neki od njihovih projekata – od kojih nam u glavi svakako ostaje koncert Saula Williamsa i Nneke prije nekoliko godina.

Deset dana sreće – od 12. rujna do 21. rujna, svemu možete svjedočiti i sami. Toplo preporučamo da se pridružite slavlju, barem na jedan dan.

12. 9. – OPERATORS // koncert
13. 9. – CAMILLA SPARKSSS & OD Bongo // koncert
14. 9. – GRAMATIK // koncert
15. 9. – MARTIN RAMOVEŠ BAND: ROB // novo izdanje stripa/glazbenog albuma
17. 9. – DEAFHEAVEN + TOUCHÉ AMORÉ + Portrayal of Guilt // koncert
18. 9. – THE CURSE OF VALBURGA // Filmska premijera
19. 9. – JON HOPKINS (DJ) // koncert
20. 9. – SLEAFORD MODS // koncert
21. 9. – ŠIŠKA OPEN 2019 // dan urbanih aktivnosti i koncert

Svakako bismo izdvojili nastup Gramatika – slovenskog DJ-a i producenta koji se proslavio vrhunskim instrumentalima, Jona Hopkinsa – za sve fanove elektronike te metal dan na kojem ćete moći čuti post-metal band Deafheaven, Touche Amore i Portrayal of Guilt.

Teške odluke su pred nama, najradije bismo se preselili u Ljubljanu na tih deset dana, a sve će kulminirati Šiška Openom 2019. na koji je posve besplatan ulaz, a čitav dan će biti ispunjen kulturnim, sportskim i plesnim događajima dok ćete večer moći provesti uz koncerte: Klemen Klemen, Koala Voice, Laibach, Matter, MRFY, YGT i zalagasper.

Hvala Kino Šiška na svemu i želimo vam još barem trideset godina djelovanja, drago nam je da postojite.

Ulaznice možete kupiti online na službenoj stranici Kina Šiška, na Eventimu, ali i na svim prodajnim mjestima Eventima – kojih ima na svakom koraku.

TAGOVIglazba kino šiška koncerti ljubljana najava slovenija