Film i TV

Tko će sada rješavati zločine?

Aside Banners

Kultni ‘CSI’ nakon 15 godina prestaje s emitiranjem

Piše , Objavljeno

Jedna od najdugovječnijih kriminalističkih serija napokon je iscrpila sve što je mogla iz svog koncepta i odlazi u televizijsku povijest, a postoje naznake kako bi sve moglo završiti dugometražnim filmom.

CSINakon što su CSI: Miami i CSI: NY naprasno prekinuti nakon deset, odnosno devet sezona emitiranja, izgleda kako je red došao i na “velikog taticu”, seriju kojom je sve počelo, CSI: Crime Scene Investigation. Avanture ekipe forenzičara iz Las Vegasa su počele prije točno 15 godina i protegle su se na jednako toliko sezona, a tijekom čak 335 nastavaka smo naučili toliko toga o sposobnosti Amera da naprave totalno nevjerojatnu nebulozu i pravi show od posla koji je zapravo prilično neprivlačan, dosadan i iscrpljujući, da je upravo to ono što će nam najviše nedostajati kod CSI-a! Tko bi drugi od pregleda mrtvaca i traženja otisaka mogao napraviti nešto što svaki srednjoškolac koji nema neku viziju svoje budućnosti želi raditi?!

"Tell-Tale Hearts"

Jerry Bruckheimer i CBS su na ovoj seriji zaradili milijarde dolara, ali izgleda kako su se gledatelji sada ipak zasitili svega te je jasno kako scenaristi nemaju više ništa novoga za ponuditi. Treći spin-off, CSI: Cyber još nekako gura, ali pitanje je vremena kada će i to potonuti. Velike glumačke promjene (od originalnog Williama Petersona preko Laurencea Fishburnea pa sve do najnovijeg Teda Dansona) su također ostavile traga pa su na CBS-u odlučili kako jednostavno više nema smisla produživati ovakav jedan projekt te ga je najbolje umiroviti dok još ima dostojanstva. Za razliku od Miami i NY verzija, s Las Vegasom bi to trebali izvesti ipak nešto elegantnije, a nagađa se kako CBS sprema skraćenu 6-dijelnu finalnu sezonu ili dugometražni igrani film. Kakvo god mišljenje imali o ovoj seriji, nakon 15 godina emitiranja zaslužuje pošteni oproštaj, a još da u sve nekako uspiju ugurati Horatia Cainea… e to bi bio posao!

TAGOVICBS; horatio caine csi kriminalistička serija Miami

Komentiraj