Film i TV

Kao kobasica bez mesa

Aside Banners

Legendarna scena šore iz ‘Fight Cluba’ izgleda još luđe bez Tylera Durdena u njoj

Piše , Objavljeno

Kada se Narator/Jack i Tyler Durden prvi puta opiju i skuže da se nikada u životu nisu tukli, slijedi jedna od antologijskih scena filmske šore. Evo kako bi ona izgleda u “stvarnosti”…

fight club

Kakvoj stvarnosti?!“, pitati će se onih troje nesretnika koji do sada nisu pogledali ponajbolji film svih vremena, te uživali u neobičnom prijateljstvu Jacka (Edward Norton) i Tylera Durdena (Brad Pitt). Poštenjačine kakvi jesmo, zbog te nekolicine moramo reći da ovaj članak sadrži spoilere (zapravo, budimo iskreni, cijelu poantu filma), te im ne želimo pokvariti jedan od najvećih preokreta u povijesti kinematografije. Al’ stvarno, ako niste, pogledajte Fight Club ili barem pročitajte literarni izvornik Chucka Palahnikua, jer se ipak radi o općoj kulturi.

Uglavnom, u sceni kada se Jack/Narator i Tyler prvi puta opiju, te pred birtijom izmijene par udaraca, gledatelj još uvijek ne zna da je Tyler zapravo plod Jackove mašte, što znači da se ovaj zapravo tuče sam sa sobom. Richard Trammell, momak koji očito zna znanje u obradi videa i ima podosta slobodnog vremena, odlučio je tu scenu prikazati onakvom kakvom bi se činila nekom slučajnom prolazniku, dakle… bez Tylera!

Fight Club minus Tyler Durden:

Jezivo! Kada se gleda iz ove perspektive, Jack je zbilja poremećen momak, jer dobiti onakav udarac u želudac od svog novog imaginarnog prijatelja ne može svatko. Iako je ovo zanimljiv pogled na cijelu tu podvojenu ličnost i Richard si je dao dosta truda da sve to složi, ipak nam je draže gledati spaljenog Brada Pitta u onoj blesavoj, crvenoj jaknici, kako skakuče okolo i šora sve koji su nezadovoljni svojim životom. A sada svemirski majmunčići, natrag na Project Mayhem!

TAGOVIbrad pitt fight club klub boraca kultni film tyler durden

Komentiraj