Film i TV

Zvjezdana, vrati se

Aside Banners

Legendarni Stargate dobiva očekivani remake, i to u obliku sasvim nove trilogije

Piše , Objavljeno

Slijedeći dobro poznato pravilo 20-ice, točno toliko godina nakon premijere originala, došla nam je potvrda da će se snimati remake jednog od najboljih SF filmova svih vremena: Stargatea!

stargate 4

Za Rolanda Emmericha su ’90 bile vrhunac karijere, a frajer je u tom kratkom periodu uspio nagruvati Universal Soldier, Independence Day, Godzillu (kakav je da je, i dalje se o njemu priča) i Stargate. Potonji je na kraju i poživio najduže, uglavnom zaslugom nekolicine TV filmova i serija, koje uspjele zadržati vrlo glasnu i vjernu bazu obožavatelja. Iskreno, to nije nimalo čudno, pošto Stargate ima potencijala razvijati se u isto toliko smjerova kao i Star Wars ili Star Trek. Ima nešto u tim zvijezdama, a nije da prije svega nekoliko dana nismo predvidjeli koji je film zreo za moderniziranu verziju

stargate 2stargate 1

To su očigledno skužili i glavešine iz MGM-a (čitaju Idesh!), pa su napokon uspjeli sklopiti dogovor s Rolandom Emmerichom i Deanom Devlinom (ko-scenarist originala) o vraćanju jedne od njihovih najjačih franšiza na velika platna, i to u obliku danas očigledno neizbježne trilogije. Stari se Emmerich tako vraća na velika vrata, a nakon nedavne potvrde o snimanju nastavaka Independence Day, očito je kako mu slijedi produkcija i snimanje dva iznimno zahtjevna projekta u svega par godina. Hoće li to značiti da će jedan od njih zbog toga patiti i da ćemo opet morati bacati rajčice na kino platno (doslovno)? Nadamo se da ne!

stargate

Naravno, projekt Stargate je u toliko ranoj fazi razvoja, da se još uvijek ne zna apsolutno ništa o tome tko, kako i kada će ga snimati, a nije poznato niti hoće li se raditi o klasičnom remakeu ili jednostavnom nastavku priče. Bilo kako bilo, nadamo se da će se negdje naći mjesta i za legendarnog Kurta ‘Škilju’ Russella, koji se u proteklih 20-ak godina pošteno ukrmio, ali je i dalje samo takva faca. Uz egipatske motive, divovske svemirske brodove kojima su piramide samo sletište i anubise s cool kacigama, stvarno je teško fulati, a čak bi i Emmerich ovaj projekt morao izvući u barem gledljivom obliku.

TAGOVIkurt russell Roland Emmerich sf stargate zvjezdana vrata

Komentiraj