Film i TV

Ulična igranka

Aside Banners

Legendarni ‘Warriorsi’ se dolaze igrati na televiziju u remakeu kojeg možda ne trebamo, ali želimo!

Kažu kako se u klasike ne treba dirati, ali The Warriors jednostavno traže da se njihova priča ispriča ispočetka, na moderniji način.

Piše , Objavljeno

Možda su ga današnje generacije zaboravile ili još gore, nikada ga nisu niti upoznale kultni The Warriors, ali bez sumnje se radi o jednom od najvećih filmova svih vremena i svevremenskom klasiku majstora Waltera Hilla. Gotovo 40 godina nakon originala i nebrojeno najava o snimanju remakea, sada je napokon uspješno postignut dogovor o realizaciji istoimene serije, koju će za Hulu producirati, voditi i vjerojatno režirati koji nastavak trenutno prilično jaka braća Russo, dvojac koji stoji iza još uvijek najuspješnijeg filma godine, Captain America: Civil War.

Za one kojima treba osvježiti sjećanje, The Warriors se bavi bandom koju nepravedno optuže za ubojstvo te se oni moraju probiti cijelim New Yorkom kako bi došli natrag do svog kvarta, pritom se sukobljavajući s drugim bandama i svakojakim osebujnim likovima tog velegrada. U rukama bilo koga drugoga bismo imali itekako mnogo razloga za sumnju, ali braća Russo su pokazala kako znaju složiti kvalitetnu i angažiranu priču s adekvatnim razvojem likova, a da u isto vrijeme zadrže tu dozu spektakla.

warriors

Inače, oni koji bi se mogli pobuniti protiv ovog remakea svakako trebaju znati kako su originalni The Warriorsi ekranizacija istoimenog romana Sola Yuricka, koji je pak svoj rad temeljio na grčkom klasiku Anabasis, priči koju je zapisao Xenophon i čiju istinitost se ne može provjeriti. Je li se to uistinu dogodilo ili nije manje je važno, ali upravo se ta antička storija smatra jednim od temelja avanturističkog žanra, u kojem se grupa vojnika nađe zarobljena duboko iza neprijateljskih linija te mora proći svu silu neprilika kako bi se vratili na sigurno. Dakle, priča stara kao samo vrijeme i aktualnija nego ikada prije!

TAGOVIbraća russo hulu remake serija the warriors tv walter hill

Komentiraj