Zabava

Daj mu ga više!

Aside Banners

Leo DiCaprio je zbog ‘The Revenanta’ prošao pravi pakao i stvarno zaslužuje Oscara

Piše , Objavljeno

Što se tiče napora glumaca i truda uloženog u uživljavanje u ulogu, teško da može biti gore od onoga što su napravili Leonardo DiCaprio i ekipa The Revenanta.

leoIma nas kojima je The Revenant najiščekivaniji film godine (dobro, ne brojimo nove Star Warse), a kada pogledamo ekipu koja na njemu radi i prve trailere, prilično smo sigurni kako će biti jedan od jačih kandidata za Oscara u svim bitnim kategorijama te jedan od najboljih filmova svih vremena. A što i ne bi kada režiju i scenarij potpisuje Alejandro González Iñárritu (ide po svoj drugi trostruki Oscar u dvije godine), za vizual je zadužen Emmanuel Lubezki, a ispred kamera će svu raskoš svog talenta pokazati Tom Hardy i Leonardo DiCaprio. A već znate što mislimo o potonjem (hint: #dajtemuoscaravišegamadijedna)!

Po onome što znamo o The Revenantu, radilo se i jednom od najtežih i najkompleksnijih snimanja u zadnjih pedeset godina, s temperaturama koje su stalno bile debelo ispod ništice (Kanada, naravno), ekipom koja je doslovno bježala sa seta jer nisu mogli izdržati te uvjete rada i glumcima koji su često morali skakati u ledenu vodu ili su ih gole vukli po snijegu. Veliki dio tereta je ponio i sam Leonardo, koji igra lovca/graničara Hugha negdje tamo u 19. stoljeću. Negdje u divljinama Sjeverne Amerike ga napadne i teško ozlijedi medvjed, a njegov ga kolega John (Tom Hardy) ostavi da umre te mu usput i ubije sina. No, Hugh ne umire te se doslovno vraća u život sa samo jednim ciljem: osvetiti se!

The Revenant – trailer:

Kako bi se što bolje ufurao u ulogu i dobio tog prokletog Oscara, DiCaprio je morao učiniti neke jako grde stvari, kako i dokazuju ovi ulomci iz intervjua koji je dao za Yahoo: “Mogu nabrojati 30-40 scena koje su bile neke od najtežih stvari koje sam ikada učinio. Bilo da se radilo o ulasku ili izlasku iz ledene vode, spavanju u leševima životinja ili onome što sam jeo na setu. Stalno sam bio izložen smrzavajućim temperaturama i mogućoj hipotermiji. (..) Svakako ne jedem sirovu bizonovu jetru svaki dan. Kada to vidite u filmu, vidjeti ćete i moju pravu reakciju jer ju je Alejandro uvrstio. To sve govori. Bila je to instinktivna reakcija. (…) Istina je da sam znao u što se upuštam. Ovo je bio film koji se dugo spremao, ali nitko nije bio toliko lud da ga stvarno krene snimati, jednostavno zbog logistike snimanja i količine posla i proba kako bi se ostvarila Alejandrova i Emmanuelova vizija.” Bome, izgleda kako nam se sprema nešto stvarno veliko, a na kino platnima ćemo to moći gledati već 8. siječnja 2016. godine!

TAGOVIAlejandro González Iñárritu gluma hladnoća kanada leonardo dicaprio snijeg the revenant tom hardy

Komentiraj