Zabava

Aside Banners

Life – Povratak osvetnika

NBC je ovih dana započeo s prikazivanjem druge sezone jedne od onih serija koje su nas natjerale im pogledamo cijelu prvu sezonu. A to je u našem slučaju velika stvar.

Piše , Objavljeno

cast serije life

cast serije life

Kako bi reagirali da vas ljudi kojima ste vjerovali zajebu i smjeste vam ubojstvo zbog kojeg nevini u zatvoru provedete 12 godina koje su sve samo ne ugodne? Pogotovo ako ste murjak koji je većinu svojih cimera tamo smjestio.
Dakle, ako vas zanima kako je to, vrijeme je da bacite pogled na relativno novu NBC-evu seriju «Life» čiji je kreator Rand Ravich koji je prije ovog napisao i režirao «Astronautovu ženu» (nemamo ništa protiv žene, ali film je bio drlja) i producirao «Ispovjedi opasnog uma» (u kojem smo baš uživali).

Najava druge sezone

Damian Lewis

Damian Lewis

Priča o murjaku koji guli zbog zločina koji nije počinio starija je od sisa Mirne Berend, ali «Life» je ipak kul serija. Naime, riječ je o standardnoj detektivskoj premisi s malim odmakom. Charlie Crews (Damian Lewis – «Združena braća») već u prvoj epizodi biva pušten iz pržuna i za svoje patnje od grada prima sasvim pristojan višemilijunski iznos (nagađa se da je to sve od 50 milijuna dolara na više). Nakon što su ga u zatvoru godinama mlatili, guzili i zlostavljali na sve moguće načine, Crews je prigrlio Zen i razvio čudnovat stav prema voću.

Sarah Shahi

Sarah Shahi

Dakle, živi kao ludi plejboj u vili koju dijeli s zatvorskim pajdašem (Alan Arkin) koji brine za njegovu imovinu, buba modele i starlete, vozi najbolje aute iako se mrzi vezivati za materijalna dobra, vraća se na murjački posao i radi s prejebeno seksi partnericom (Sarah Shahi – iransko – španjolska kombinacija koja tjera krv u područje ispod pojasa) zbog koje bi cijeli Idesh! sao pred jureći metak. Naravno, kada bi se bavili nekim opasnim poslom, a ne sjedili pred kompom i krivili kralježnice.

Checkirajte kratki pregled prve sezone

Rješava zločine lijevo i desno, ali cijelo vrijeme surađuje sa svojom odvjetnicom (FYI, odlična riba, Brooke Langton) i trudi se otkriti tko mu je smjestio ubojstvo murjaka. Vrlo brzo otrkiva da je otac njegove partnerice umiješan u spletku i tada stvari poprimaju zeznut tijek.
Sve u svemu, serija ima dovoljno materijala za nekoliko sezona gledljivog materijala iako znamo da u ovakvim situacijama priča ima tendenciju pretvoriti se u drek. Još jedan detalj zbog kojeg se ova serija ističe među hrpom ostalih serija o detektivima gonjenim prošlošću, specifičan je vizualni stil koji objedinjuje standardni pristup s onim dokumentarističkim, pa s vremena na vrijeme pratimo dokumentarac koji se bavi životom nepravedno osuđenog detektiva.

Bilo kako bilo, nama se serija sviđa, a druga sezona genijalno nas je uvela u nastavak priče, s tim da su ostale epizode još bolje. Nema straha, prva polovica druge sezone zadovoljila je naše visoke standarde, a ono što vam mi možemo reći jest da ovaj uradak kod nas ima zeleno svjetlo.

Sigurno nije najbolja serija koju smo pogledali u životu, ali kada uspijete nekome (u ovom slučaju skupini drkadžija koje je teško zadovoljiti) privući pažnju detektivskom serijom tada znajte da ste odradili dobar posao.

TAGOVIDamian Lewis detektivska life nbc Sarah Shahi serija televizija tv

Komentiraj