Zabava

Aside Banners

London Calling!

Što je nova na londonskoj underground sceni? Pročitajte samo na Idesh! jer mi smo ti stari banditi koji znaju prepoznati dobar podzemni zvuk.

Piše , Objavljeno

Da ne bi uokolo bauljali misleći kako su Londonska scena samo Dizzee Rascal ili Roots Manuva, Idesh! donosi pun kufer nove glazbe koja je zaslužila da bude uvrštena na vaše plejliste. No, čak i oni upoznati s britanskom scenom mogli bi pronaći izuzetno zanimljiva imena koje bi kroz neko vrijeme mogla postati čestim gostima vaših empetri plejera. Stoga, strmopizdimo se u londonsko podzemlje.

Envy

Envy

Envy

Ova ružnjikava djevojka mogla bi postati nova Lady Sovereign jer karijera male Londončanke koja je trebala postati novo uvozno čudo Def Jama nakon mnogih je luđačkih ispada gurnuta u sjenu. Envy dolazi iz Manchestera koji svim snagama predstavlja svojim “grajmom” kojeg su mnogi časopisi proglasili budućnošću UK scene.
Nakon što smo malo pročačkali YouTube, naišli smo na njen single “Tongue twister” koji se tretira kao svježi “razvaljivač plesnog podija”. Eto, ako mala Envy postane novo glazbeno čudo, sjetite se da ste za nju prvi put čuli kod nas.

Envy – Tongue Twister


Envy na MySpaceu >>

Metabeats

Metabeats

Metabeats

Metabeats je producent iz Cardiffa i čovjek čiji su album “Metaphysical” kritičari prigrlili kao novi tračak svjetlosti britanskog podzemlja. Iako na prvo slušanje u sjećanje priziva “The Brotherhood” i “Roots Manuva”, njegov album i dalje sadrži dovoljno originalnog materijala kojim bi se mogao nametnuti kao zanimljiv producent unikatnog zvuka.
Nakon pomnijeg preslušavanja materijala došli smo do zaključka da Metabeats zvuči malo previše američki, ali i dalje je riječ o masnoj nakupini robe koja zavrjeđuje da je preslušamo s pažnjom. Vrijeme će pokazati koliko će ovaj producent pridonijeti planu da i Velšani dobiju svoje mjesto pod suncem.

Metabeats feat. Pergyl & Hekla Kosh – Live & Let Live


Metabeats na My Spaceu >>

Brotherman

Brotherman

Brotherman

Kritičari su doslovno popušili Brothermana jer za razliku od svih ostalih na ovoj listi, ovaj se MC fuzijom reaggea i hip-hopa izdvojio kao čovjek koji bi bez problema mogao izroniti s underground scene i pronaći svoje mijesto na mnogim mainstream listama. Radijski voditelji ga vole, glazbeni časopisi također, a nakon što smo poslušali nekoliko njegovih pjesama, zaključili smo da se slažemo sa svime što su oni prije nas naveli. Naime, njegov zvuk je zanimljiv, lirički je moćan, instrumentali su bogati i ne pokazuju znakove nepotrebnog eksperimentiranja već su kompilacija sveg onog što smo voljeli poslušati posljednjih nekoliko godina. Uz sve to, čovjek je povezan sa svjetskim problemima, a riječ je i o samoukom glazbeniku koji je svoje znanje inkorporirao u svoje radove. Brotherman bi mogao postati novi… Hmmm… Gentleman? K-Os? Nije bitno, kvalitetan je.

Brotherman – Heart of dem


Brotherman na MySpaceu >>

Akala

Akala

Akala

Kinglsee Daley ima samo 24 godine, ali je iza sebe naredao kojekakve uspjehe. Nismo toliko zainteresirani za njegovu sportsku karijeru, niti za iskustva s restoranima, nas zanima njegova glazbena karijera.
2006. pokupio je MOBO za svoj prvijenac “It’s not a rumour”, a krajem prošle godine izbacio je svoj novi album “Freedom lasso” s kojeg je nedavno izbacio singl “Comedy Tragedy history” u kojem trabunja kojekakva pretenciozna izdrkavanja citirajući Shakespearea i slično, ali sve to na prljavu elektro podlogu koja nas podsjeća na Dan Le Saca i Scroobious Pipa koji su prošle godine svojim songovima razvalili klubove.
Akala želi hip-hop vratiti tamo gdje mu je i mjesto. Dakle, angažirani tekstovi i naricanja oko toga kako je svijet “vaki-naki”, ali kad su podloge na mjestu sve se to lako probavi.

Akala – Bit by Bit


Službeni sajt >>
Akala na MySpaceu >>

Highly Rated

Highly Rated

Highly Rated

“Highly Rated” skupina je MC-a i DJ-a koji su nakon pojedinačnih uspjeha odlučili osnovati super-grupu i tako se što bolje predstaviti širokim masama. Londonska ekipa već ih jako dobro poznaje, a radio stanice sve češće vrte njihove pjesme iako su bend osnovali tek prošle godine. No, budući da se već godinama bave ovim poslom, doprijeti do gladnih ušiju slušatelja stvar je rutine.
Izbacili su i album “Blackstar Edition 1” na kojem su kompilirali neke zajedničke i pojedinačne stvari što je odličan način da jednim udarcem poslušate nekoliko muha (bitno je da je rečenica smislena).

Highly Rated – Blackstars


Highly Rated na MySpaceu >>

Beckz Winter

Beckz Winter

Beckz Winter

Beckz Winter član je “Highly Rated” ekipe, ali se od ostalih izdvaja specifičnim stilom i singlom “Stupid” koji je prošlog mjeseca izbacio zajedno sa onim Highly Rateda. Radio stanice i magazini njegov su solo materijal progutali brže, a spomenuta pjesma dere klubove i tjera mase na pomahnitalu čagu.
Neki tvrde da njegove rime pozivaju na razmišljanje, ali mi ne bi išli toliko daleko već ćemo konstatirati da čovjek u svom singlu zvuči kao Mike Skinner koji se potrudio da mu tekstovi zvuče kao rap, a ne lijena priča koja nema veze s ritmom. Ono što bi ga moglo izdvojiti iz mase njegove su vokalne mogućnosti pa se nemojte iznenaditi ako momak i zapjeva. Dečku predviđaju sjajnu budućnost.

Beckz Winter – Stupid


Beckz Winter na MySpaceu >>

TAGOVIAkala alternativa Beckz Winter Brotherman dizzie rascal envy glazba Highly Rated london Metabeats rap underground

Komentiraj