Zabava

Aside Banners

Los Campesinos! Hold On Now, Youngster

Oni su mladi, veseli, bezbrižno rasplesani i imaju debi album Hold On Now, Youngster.

Piše , Objavljeno

Los Campesinos!

Los Campesinos!

Nakon bendova poput Manic Street Preachers, Super Fury Animals, Stereophonics, Funeral for a Friend, Gorky’s Zygotic Mynci, Scritti Politti iz Walesa dolaze i Los Campesinos! Oni su mladi, veseli, bezbrižno rasplesani i imaju debi album “Hold On Now, Youngster”.

Svijet je prepun mladih, neafirmiranih bendova, koji nakon što je Tom Bugarin osmislio MySpace, svoju glazbu mogu bezbrižno dijeliti sa svim svojim virtualnim (ne)prijateljima. Ako želite ići u korak s vremenom, kao što to mi u Idesh! radimo, praćenje nove glazbe u današnjem vremenu je ponekad vrlo usran posao. Zašto? Teško je pronaći među svom tom gomilom solidnih izvođača, neki album koji će te poslušati više od jedanput, a takvih je danas vrlo malo.

Death To Los Campesinos!

Hold On Now, Youngster

Hold On Now, Youngster

I onda se svako malo pojavi jedan, mrvicu drukčiji bend, kao što su to primjerice “Los Campesinos!“. Sedmorka koja je osnovala bend prije dvije godine dolazi iz Cardiffa, početkom prošle godine izašao im je prvi singl “We Throw Parties, You Throw Knives“, a nakon nekoliko mjeseci i vrlo hvaljeni EP “Sticking Fingers Into Sockets”, koji im je priskrbio nove, ali i slavne fanove poput Super Furry Animals, Henry Rollins ili DJ Shadowa.

“Hold On Now, Youngster”, debi album ovih Seljaka (što Los Campesinos! na španjolskom i znači) jednostavno morate voljeti. Očigledno je kako su od svojih zemljaka SFA, pokupili sve trikove pop glazbe i njenih pravila. Jer suprotstavljanje muško-ženskih vokala uvijek je dobitna kombinacija, a ako vam kažem da zvuče kao da su Arcade Fire orgijali sa Belle & Sebastian, na nekim sintetičkim drogama možete si pretpostaviti kako oni uistinu zvuče.
Mladenački veselo, sanjivo bezbrižno, kao 12 super singlova nabacanih na jedan album. A ako im date šansu možda vas Los Campesinos! rasplešu čak i ako se više ne osjećate mlado.

TAGOVIalbum glazba Hold On Now Youngster los campesinos

Komentiraj