Film i TV

Povratak narančastog gada

Aside Banners

‘Louie’ se napokon vraća na male ekrane, prisjećamo se najboljih trenutaka prve tri sezone

Piše , Objavljeno

Nakon godinu i pol stanke, popularna se humoristična serija Louie napokon vraća na male ekrane, a vjerujemo da će novih 14 nastavaka pošteno rasturati guzice!

louie

Louis C.K. je predugo izbivao s malih ekrana, a zadnji smo nastavak njegove humoristične serije Louie pogledali davnoga rujna 2012. godine, te moramo priznati da nam je satirični narančasti gad počeo opasno nedostajati. Louie je do sada doživio tri sezone i ostvario prilično dobar uspjeh, kako kod kritike, tako i kod publike, ali pošto svaki nastavak, sve priče i sve skečeve Louis C.K. temelji na događajima iz vlastitog života, očigledno mu je trebalo malo vremena da sakupi novog materijala.

I bome, izgleda da je uspio, jer već 5. svibnja na TV mreži FX kreće prikazivanje 14 novih epizoda (FX je naručio svega 13 nastavaka, ali Louis C.K. je imao toliko materijala, da je uspio ugurati još jedan). Naravno, ne očekujemo ništa manje od izvrsnog i totalno pomaknutog humora, a i ako ne bude na razini prve tri sezone, nema veze. Ovom se tipu to može tolerirati, jer osim što sam piše scenarije, Louis sam režira, glumi glavnu ulogu, producira, te čak i montira materijale. Bacimo stoga oko na neke od najjačih dosadašnjih Louie komada.

Louis C.K. i mlada mačkica

Scenarij koji se nikada neće dogoditi: Louieu nakon nastupa prilazi zgodna 26-godišnja plavuša koja ima fetiš na starije muškarce, te mu nudi ludi provod i seks bez ikakvih obveza. Rečenica “Young pussy smells good” je ionako sve što čovjek treba znati o životu…

David Lynch objašnjava što je to komedija

Za mnoge bi se ljude moglo reći da su smiješni, ali David Lynch sigurno nije jedan od njih (dobro, možda je onima koji vole stvaaaarno opskurni humor). Ipak, kada ovaj proslavljeni nadrealist Louisu objašnjava koja je bit komedije i kako gledatelju ‘prodati foru’, teško je ne odvaliti od smijeha.

Louis C.K. protiv lutke

Ono što ovaj skeč čini toliko dobrim jest činjenica da smo se svi sigurno više nego jednom našli u prilici da moramo popraviti neku sitnicu, ali tijekom samog tog procesa napravimo daleko veću pizdariju. Jedna stvar je sigurna: kada lutkici ispadnu oči, u jednom će se trenutku njena glava vjerojatno naći u WC školjki i biti osvetnički popišana!

Zadnja šansa za uspjeh

Kada Louis C.K. i njegova serija Lucky Louie dobiju pedalu, ovom ne previše privlačnom komičaru ne preostaje ništa drugo nego naći neki novi posao, a pornići se čine kao najbolji izbor. Ljigavi producent (Bobby Cannavale) mu tako nudi snimanje teške gay perverzije i barem milju dolara zarade u prvoj godini, ali Louisa u zadnji tren spašava ponuda za snimanje pilota serije Louie. Iako ovaj skeč tehnički nije dio same serije, već promotivni materijal za prvu sezonu, jednostavno smo ga morali staviti.

Louis C.K. kod doktora Gervaisa

Louiea muče neki zdravstveni problemi, pa odlazi do svog srednjoškolskog kolege, a sada relativno uspješnog doktora Bena, kojega glumi nitko drugi nego Ricky Gervais. Prepoznatljivi, razigrani i off beat Gervaisov humor u kombinaciji s turobnim cinikom? Genijalno!

TAGOVIhit serija humoristična serija humoristični skeč komičar Louie Louis CK sitcom

Komentiraj