Zabava

Aside Banners

Lupe Fiasco – The Cool

Nakon odličnog "Food & Liquor� koji je predstavljao dašak zdravog razuma u mainstream hip-hop-u, Lupe se vraća novim albumom "The Cool�...

Piše , Objavljeno

Lupe Fiasco predstavlja svojevrsnu alternativu zaglupljujućem rapu kojime smo svakodnevno pumpani od strane MTV-a, BET-a i sličnih programa koji takav životni stil pokušavaju učiniti prihvatljivim i u tome uspijevaju. No, često se zna desiti da upravo ta “pametna alternativa” često utjelovljuje najgluplje “primjerke” koji iza šifriranih rima skrivaju ispraznu nakupinu apsolutnih bedastoća. Lupe na svu sreću ne pripada toj skupini iako zajebano balansira između normalnog mainstreama i dozlaboga dosadnog popovanja pretencioznih drkadžija.

Daydreming – odličan single s albuma “Food & Liquor”

Većinu ovog albuma Lupe sretno ostaje na sredini ni u jednom trenutku ne čineći ljigave pokušaje pop tranzicije, no određena nastojanja vidljiva su u angažmanu Snoop Dogga što i nije toliko loše pošto se radi o starom psu s dugogodišnjim stažem.

Lupe Fiasco

Lupe Fiasco

Lupe je odličan MC i odličan tekstopisac, možda jedan od najkompletnijih novih umjetnika, a najveći je problem što na momente osjećamo da i on tako misli. No, ego je zajebana stvar i svakako jedan od ključnih glazbenih pokretača pa to u konačnici možemo pripisati testosteronima, a ne albumu.

Lista gostiju lišena je (osim Snoopa) bombastičnih imena i svedena je na odlično izabrana imena (Gemstones, Matthew Santos, Nikki Jean, UNKLE…). Kombinacija zvuka leži negdje između east-coasta i midwesta, a na momente osjećamo i utjecaje rocka (posebice kad čujete Santosa koji zvuči kao da je netom prije snimanja albuma otkrio Coldplay) što je odraz njegove povezanosti sa skate scenom. Drugi album je uvijek najteži, a Lupe Fiasco posao je odradio korektno i nećemo požaliti ako za album izdvojimo svoj teško stečeni novac.

Ističu se
:Paris, Tokyo – Gold Watch – Little Weapon
Idesh preporuka:Naravno! Kratko i jasno.

TAGOVIalbum glazba hip hop lupe fiasco rap snoop dog

Komentiraj