Zabava

Aside Banners

Margot at The Wedding

Još jedan čudni film o čudnim obiteljima dvojca Bumach / Anderson

Piše , Objavljeno

Margot At The Wedding

Margot At The Wedding

Noah Baumach i Wes Anderson su dvojica redatelja koji vole pripovijedati, čitaj režirati filmove, o obiteljima. Čudnim obiteljima, a Margot At The Wedding je još jedan takav film. O spomenutom gospodinu Andersonu znate sve, režirao je “Rushmore”, “The Royal Tenenbaums”, “The Darjeeling Limited” koji trenutno igra u našim kinima i “The Life Aquatic with Steve Zissou”, za kojega je Noah Baumach napisao scenarij. Baumach je do sada režirao šest filmova, “The Squid And The Whale” kritika najviše hvali, a onda je za svoj posljednji film regrutirao Nicole Kidman kao glavnu zvijezdu.

Spisateljica Margot sa sinom Claudeom odlazi na vjenčanje sestri Pauline (Leigh), koja se udaje za luzera i brkatog depresivca Malcolma (Black). No, pravi razlog njenog dolaska je što u istom gradu živi i njen ljubavnik Dick Koosman, s kojim Margot radi na novom scenariju.
Ubrzo po dolasku, Margot uviđa s kakvim bi stvorom njezina trudna sestra trebala provesti život, pa odluči posijati sjeme razdora. Između svađa i mirenja, masturbacije i prevare, vina i jointa, upoznajemo osvetoljubive susjede, pohotne tinejdžerke i prije svega dvije sestre, koje su unatoč svojim različitim životnim karakterima, zapravo produžetak jedne te iste osobe. Ubrzo na površinu ovog bizarnog svijeta isplivaju pedofilija, mogući incest i još mnoštvo uistinu (ne)svakidašnjih situacija, pa do kraja samog filma više nismo sigurni tko je ovdje lud, a tko normalan.

Najveći problem Margot at The Wedding je što smo ga već prije gledali. Istina je kako su glumci bili drugi, radnja malo promijenjena, ali svi gore spomenuti filmovi su izvirali iz svake minute ove crnohumorne komedija, koja je zapravo dosadna spora drama s puno priče, malo radnje i suludim krajem. Ali ako slučajno niste gledali niti jedan od spomenutih filmova, možda vam se i svidi.

Idesh! preporuka:Tko voli neka izvoli.
Redatelj:Noah Baumach
Uloge:Nicole Kidman, Jack Black, Jennifer Jason Leigh

TAGOVIdrama film jack black Jennifer Jason Leigh margot at the wedding Nicole Kidman Noah Baumach Wes Anderson

Komentiraj