Zabava

Aside Banners

MGMT – Oracular Spectacular

Epizoda broj tri. Preslušali smo još jedan album od najvećih glazbenih nada za 2008. godinu. MGMT su također iz New Yorka, zvuče kao Flaming Lipsi u najboljem izdanju, ali...

Piše , Objavljeno

MGMT Oracular Spectacular

MGMT Oracular Spectacular

S obzirom na to da smo vam nedavno predstavili deset najvećih glazbenih nada za 2008. godinu, te se raspisali o debi albumu Vampire Weekend i The Cool Kids, red bi bio nastaviti tradiciju.
Tako su na red došli MGMT, bend dvojca iz New Yorka, Andrewa Van Wyngardena i Bena Goldwassera i njihov prvijenac “Oracular Spectacular“, koji će vas na podsjetiti na Waynea Coyneovu i njegove luđake iz o Flaming Lipsa. S obzirom na to da se kao producent albuma pojavljuje Dave Fridmann, ništa neobično, no za istinsko uživanje u ovom albumu toplo preporučamo ne slušati previše.

Time to Pretend

Jer na prvu loptu oni uistinu zvuče kao već spomenuti Lipsi, u nekim pjesmama prizivaju sjećanja i na Mercury Rev, ako se pak odlučite poslušati ga drugi put otkrit će vam i neke stare uspješnice Davida Bowiea ili one nove LCD Soundsystema, a ukoliko se odlučite slušati ga i treći put, tu već dolazimo do problema.
Možda je problem u tome što je uvodna «Time To Pretend» najbolja pjesma na albumu, a intenzitet poslije uvelike pada, pa nam na pamet padaju, za dobrih dana Scissor Sisters, a za lošijih Ace Of Base.
MGMT nisu bezgrešan bend, prije svega su neobični zbog svoje musake od glazbe koju su nagurali na debi, no ponavljam, ukoliko ga odslušate više od tri puta, bojimo se kako bi prvotno oduševljenje moglo vrlo brzo zamijeniti ravnodušnost ili čak nešto gore.

TAGOVIalbum glazba MGMT oracular spectacular the cool kids Vampire Weekend

Komentiraj