Film i TV

Superjunak kao kandidat za OScara

Aside Banners

Michael Keaton je ostarjeli filmski superjunak u prvom traileru za Birdman

Piše , Objavljeno

Prva velika prava superjunačka zvijezda i majstor drame udružili su snage u jednom od izglednijih ovogodišnjih kandidata za nagradu Oscar.

birdman

Dok još nije trajala ova silna pomama oko superjunaka i dok likovi poput Iron Mana, Supermana, Hulka i Flasha nisu iskakali iz paštete, postao je samo jedan kralj: Batman. Točnije, Batman Tima Burtona i Michaela Keatona! Mnogi i dan danas tvrde da su dva filma koje je ovaj dvojac zajedno snimio 1989. i 1992. godine najbolje što superjunački žanr nudi, a treba li uopće spominjati da takvi fanovi ne daju da se dira u ime i djelo velikog Keatona?

Iako je početkom 90-ih ovaj simpatični glumac bio na vrhuncu popularnosti, nije znao ili nije htio iskoristiti to na najbolji mogući način, pa je nakon nekoliko umjerenih hitova polagano padao u zaborav, oslanjajući se uglavnom na poneku sporednu ulogu i neke manje, nezavisne filmove. Ipak, u zadnjih se par godina ponovno aktivirao s par zanimljivih blockbustera, među kojima su i RoboCop i Need for Speed, a izgleda da mu je sada napokon pala sjekira u med, jer se skompao s velikim Alejandrom Gonzalezom Inarrituom, čovjekom koji stoji iza remek djela poput 21 Grams i Babel. Evo kako izgleda prvi trailer za njihovog Birdmana!

Birdman – trailer:

Birdman prati srednjovječnog glumca Riggana Thompsona (Michael Keaton), koji je svjetsku slavu stekao ulogom superjunaka Birdmana, ali mu je odonda karijera u silaznoj putanji, te se nikako ne uspijeva ponovno osoviti na noge. U posljednjem pokušaju da povrati svoj stari život i glumački integritet, Thompson će pokušati upasti na Broadway, ali će pritome morati savladati mnoge prepreke, uključujući i vlastiti ego, te nerazriješene obiteljske odnose. Drugim riječima, The Wrestler s primjesama The Black Swana i vlastitog života samog Keatona u režiji velikog meksičkog genijalca!

Uz Keatona će se u filmu pojaviti i face poput Edwarda Nortona, Emme Stone, Naomi Watts i Zacha Galifianakisa, a ovaj se izgledni kandidat za Oscara u kinima očekuje već 17. listopada ove godine.

TAGOVIAlejandro Gonzalezo Inarritu birdman drama michael keaton superjunak

Komentiraj