Film i TV

A za kog' je glasao?

Aside Banners

Michael Keaton je uvjeren kako Batman može pobijediti bilo kojeg drugog superjunaka

Piše , Objavljeno

Geekovi diljem svijeta se stalno prepucavaju oko toga koji je od njihovih omiljenih superjunaka najjači, a “pravi” ih je Batman sve odškolovao i poslao na mjesto.

keaton

Ne znamo jeste li toga bili svjesni, ali Michael Keaton je poprilično spaljeni lik te jedna od onih filmskih old-tajmera koji posljednjih par godina proživljava svoju drugu filmsku mladost. Uz sve to, stari je Keaton i vjerojatno najbolji Batman kojeg smo do sada imali, a koliko god Ben Affleck bio dobar, sumnjamo kako će uspjeti nadmašiti legendu. No Keatonova se karijera nije sastojala samo od odijevanja crnog kostima šišmiša, već je čovjek glumio u hrpi drugih, manje-više kvalitetnih filmova. Jedan takav u kina dolazi baš ovih dana, a radi se o drami Spotlight koja prati raskrinkavanje pedofilskih skandala u bostonskoj nadbiskupiji.

keaton 1

Keaton u tom filmu igra Waltera Robinsona, urednika Boston Reportera, novina koje su objavile priču, a glavnog novinara Michaela Rezendesa glumi Mark Ruffalo. Kako je Ruffalo širem gledateljstvu vjerojatno najpoznatiji kao Hulk u posljednjih nekoliko Marvelovih superjunačkih filmova (prvenstveno Avengersima), normalno je kako su fanboys odmah poludjeli i u hipotetski okršaj postavili upravo Batmana i Hulka. Na jedno takvo pitanje o tome tko bi mogao pobijediti Batmana, Keaton je u intervjuu za ABC Radio odgovorio:

Svi trebaju prestati postavljati pitanja na temu toga tko bi pobijedio koga. Batman rastura svačije guzice. A ako oni neće, ja hoću, Bruce Wayne hoće.

keaton 2

Nije baš najjasnije tko su to “oni”, ali moguće je da se referira na sve druge Batmane koji nisu bili on. Poznato je kako se Keaton ne srami priznati kako svoju ulogu smatra daleko najboljim portretom slavnog Viteza Tame, a nećete ga baš često čuti da govori blagonaklono o Christianu Baleu ili Benu Afflecku. Također, oduvijek se prema svom Šišmišku ponašao prilično zaštitnički tako da uistinu vjeruje da mu niti bogovi poput Thora ili nekakvi čudovišni Hulkovi ne mogu ništa. Eh, što ti je kada imaš preko šest banki, a još uvijek se moraš nadjebavati oko toga koji je odrasli čovjek u uskom kostimiću najjači…

TAGOVIbatman hulk Mark Ruffalo michael keaton spotlight superjunak

Komentiraj