Film i TV

Gordon je glavna faca Gothama

Aside Banners

Mladi detektiv Jim Gordon i ostatak Batman ekipe u prvom traileru za seriju Gotham

Piše , Objavljeno

Svijet Viteza tame vrlo je širok i zreo za eksploataciju, a nakon Nolanove filmske trilogije, novih stripova i izvrsnih video igara, došao je red i na TV serije.

gotham

Iako je sudbina nove kriminalističke serije Gotham bila neizvjesna utoliko jer se nije znalo hoće li TV kuće biti zainteresirane za kupnju nakon što glavešine odgledaju pilot, teško je bilo upropastiti ovakav potencijal. Velikom se Foxu očigledno svidjelo ono što showrunner Bruno Heller (Mentalist) i redatelj Danny Cannon (Judge Dredd, CSI, Nikita) složili, pa je odmah naručena prva sezona, kojoj je točan početak emitiranja za sada još uvijek nepoznat (trebao biti negdje na jesen).

Već je bilo nekoliko pokušaja stvaranja serija smještenih u Batmanov svemir, uglavnom se radilo o lošim do katastrofalno lošim i jeftinim eksploatacijskim glupostima, ali Gotham ima itekako mnogo za pokazati, pogotovo jer fokus neće biti na samom Vitezu tame, već na mladom detektivu Jimu Gordonu, koji se bori protiv kriminalaca tog mračnog velegrada taman u vrijeme kada malom bogatašu Bruceu Wayneu skupina kriminalaca smakne roditelje u nekoj zabitoj uličici. Ta će tragedija zbližiti Gordona i sirotog klinca, što će naposljetku dovesti i do rađanja Batmana. Kako će to otprilike izgledati, možete vidjeti u prvom službenom traileru.

Gotham – trailer:

Gordona glumi Ben McKenzie (The O.C., Southland), a od ostalih likova valja izdvojiti Gordonova partnera Harveya Bullocka (Donal Logue), zgodnu Bette Kane (Sara Paxton) i opasnu gangstericu Fish Mooney (Jada Pinkett Smith). Naravno, ne smijemo zaboraviti niti mladog Brucea Waynea (David Mazouz) i njegovog vjernog mentora i batlera Alfreda (Sean Partwee), koji će već kroz prvu sezonu upoznavati neke od Batmanovih budućih suparnika, poput Selene “Catwoman” Kyle, “Poison” Ivy Pepper i Oswalda “Pingvina” Cobblepota. Kruže glasine kako će se u priči pojaviti i sam Joker, i to kao jedan od komičara u klubu kojega drži Fish Mooney, što bi definitivno bilo ugodno iznenašenje. Sve u svemu, pratiti ćemo daljnje vijesti vezane uz ovaj obećavajući projekt!

TAGOVIbatman dark knight DC detektivska serija gordon gotham kriminalistička serija

Komentiraj