Zabava

Aside Banners

Moćne i sexy filmske akcijske heroine 2

Još jedan poker + jocker sexy i moćnih akcijskih junakinja iz filmskog svijeta.

Piše , Objavljeno

Nastavljamo popis i ne vidimo mu kraja. Još je mnogo djevojaka / žena kojima bi bez pogovora nauljili pištolje, uglancali čizme, donijeli hladnu pivu. Moćne, seksi, akcijske filmske junakinje, dio drugi:

(podsjećamo na prvi dio teksta:Moćne i sexy filmske akcijske heroine 1)

Lara Croft | Tomb Raider | Angelina Jolie

Lara Croft

Lara Croft

Kad smo bili mali voljeli smo Indianu Jonesa. Kada smo porasli zavoljeli smo Laru Croft. U ta dva slučaja, naša ljubav nije bila iste prirode.

Film i lik Lare Croft nastao je prema računalnoj igri, koja pak veći dio svoje popularnosti duguje upravo glavnoj heroini.

Pikselizirana Lara je bila Oke, ali kada je Angelina zgrabila dva pištolja i počela skakutati po podzemnim hramovima, srce nam je počelo bubnjati u ritmu soundtracka Tomb Raidera. Illuminati su se zajebali kada su mislili da seksipil i snaga ne idu zajedno.

Zašto je moćna? Kombinacija spretnosti rumunjske gimnastičarke i gun power dva 9 milimetarska Heckler and Kocha. Jel’ to moć, ili što je!?

Zašto je sexy? Mlada, predbračna, pred20kilaskrevetom Angelina Jolie. Treba li još što reći?

Yu Shu Lien i Jen Yu | Tigar i zmaj | Michele Yeoh i Zhang Ziyi

Yu Shu Lien i Jen Yu

Yu Shu Lien i Jen Yu

Vođa i sljedbenik. Učiteljica i učenica. Suparnice. Uh, sve navedeno tjera nam trnce niz kičmu kada su ove dvije junakinje u pitanju. Budući da je kineska priča u pitanju, osobnost i odnos ove dvije junakinje kompleksan je i prepun proturječja. Ipak, kada zavitlaju mačevi, kada njihova sitna stopala krenu trčati po krovovima, kada im se tijela naziru pod bogatim skutama i polete udarci…

Zašto su moćne? Curke kojima je oštar mač najbolji drug i koje prkose gravitaciji i znaju sve kung-fu fore. Rispekt!

Zašto su sexy? Jedna je oličenje psihičke snage, a ipak, vidimo da se ispod hladne fasade krije strastvena žena. Druga ne krije svoje djevojačke draži, dapače, obilato ih koristi. Seksualnost naprosto frca!

Beatrix Kiddo | Kill Bill | Uma Thurman

Beatrix Kiddo

Beatrix Kiddo

Beatrix Kiddo, a.k.a The Bride, a.k.a. Black Mamba, bivša je članica elitne grupe ubojica “Deadly Viper Assassination Squad”. Kada se odluči skrasiti i udati, bivši šef i ljubavnik (i otac nerođena djeteta) Bill i preostali ubojice iz ekipe, pobiju joj cijele svatove, uključujući nesuđena mužića, a nju ostavi na samrti. Nakon četiri i pol godine kome, Beatrix se budi i kreće u osvetu.

Zašto je moćna? Jedina iz ekipe ubojica poznaje kung-fu tehniku koja joj omogućuje da ubije protivnika jednostavnim pritiskom na pet ključnih točki oko srca. Za potrebe osvetničkog pohoda, usavršila je vladanje katanom.

Zašto je sexy? Iako je bila hladnokrvni plaćeni ubojica, znamo da je zapravo topla i nježna žena željna ljubavi. Toliko o karakteru. Drugi dio teze o nepobitnom “sexy faktoru” leži u činjenici da ju glumi Uma.

Cherry Darling | Planet Terror| Rose McGowan

Cherry Darling

Cherry Darling

Go-Go plesačica Cherry posjeduje čitav niz “bespotrebnih” talenata. Kako se pokazalo, upravo će joj ti talenti pomoći u borbi protiv zombija gladnih ljudskog mesa. Iako već u prvom dijelu filma ostaje bez noge, Cherry to koristi kao svoju prednost, jer kombinacija invaliditeta, M4 karabina i bacača granata pokazala se vrlo uspješnom i korisnom u eliminaciji zombija.

Zašto je moćna? Iako sitna i nježna, dobro naoružana postaje vrlo opasna.

Zašto je sexy? Vjerojatno bi o ovome doznali i više, da rola filma nije “nestala”, ali i ovako je pokazala sasvim dovoljno da nas impresionira. Navodno postoje i “bespotrebni” talenti koji u filmu nisu otkriveni.

TAGOVIangelina jolie Cherry Darling film heroine kill bill kina lara croft Michele Yeoh planet terror rose mcgowan tigar i zmaj tomb raider uma thurman Zhang Ziyi

Komentiraj