Film i TV

Chappie nam je odmah osvojio srca

Aside Banners

Može li Blomkampov ‘Chappie’ isprati gorak okus lošeg ‘Elysiuma’? Pogledajte prvi trailer i prosudite sami!

Piše , Objavljeno

Nakon vanzemaljske invazije i nepravednog distopijskog društva, Neill Blomkamp se okreće umjetnoj inteligenciji i prvom robotu koji može učiti i osjećati. Ekstra!

chappie 2Neill Blomkamp nas je razmazio svojim pomalo neočekivanim megahitom District 9 pa smo sasvim logično očekivali da će i nastaviti u istom tonu. No daleko veći budžet i jača glumačka imena ne znače nužno i bolji film, tako da je već drugi njegov projekt, distopijski SF spektakl Elysium, bio u najbolju ruku tek prosječan filmić. Zapravo, nazovimo stvari pravim imenom: Elysium je obično generičko smeće nedostojno ekipe koja stoji iza njega. Eto, pa neka netko kaže da nije tako! Zato smo se s pravom preplašili da najveća nada južnoafričke kinematografije neće ostati na samo jednom filmskom hitu, ali na svu sreću, izgleda da smo se prevarili!

Blomkamp se ponovno vratio svojoj staroj koscenaristici Terri Tatchell s kojom je i smislio District 9 te su zajedno složili Chappie, priču o prvom (istoimenom) robotu koji je sposoban razumjeti, učiti i osjećati te kao takav predstavlja jedno od najvećih ljudskih dostignuća, ali i prijetnju cijelom čovječanstvu. Zapravo se radi o svojevrsnoj priči o Pinokiju, gdje drvenog lutka koji oživi utjelovljuje strahovito simpatičan humanoidni robot s glasom Sharltoa Copleya, a njegovog Geppetta igra mladi Dev Patel. Chappie će poput svakog djeteta morati učiti o svijetu oko sebe te vrlo brzo shvatiti da postoje oni koji mu žele dobro, ali i oni koji ne prezaju pred ničim kako bi dobili što žele. Sve nam se čini da ćemo na kraju morati pustiti koju suzu…

Chappie – trailer:

Mnogi fanovi južnoafričke pop-rave-electro-rap-nešto-nešto senzacije Die Antwoord odmah će primijetiti da Yo-Landi Vi$$er i Ninja igraju dvije poprilično bitne uloge (gangsteri koji Chappieja uče kako preživjeti na surovim ulicama Johannesburga), a za malo hollywoodskog bještavila se pobrinulo lice Wolver… khm… Hugha Jackmana koji napokon igra negativca. S obzirom na ono što smo vidjeli, očekivanja su uistinu velika, a već ćemo 6. ožujka 2015. vidjeti hoće li ih Blomkamp i ekipa ispuniti. Jedan su kredit već ispucali, ne znamo bismo li im mogli oprostiti i drugi promašaj!

TAGOVIchappie die antwoord district 9 Neill Blomkamp robot sf

Komentiraj