Zabava

Aside Banners

Mr.Brooks

Idesh! preporuka - OBAVEZNO pogledati jer radi se o uvjerljivo najboljem trileru godine i jednom od najugodnijih iznenađenja sezone.

Piše , Objavljeno

Za početak, prvi sam u redu onih koji će subjektivno ući u analizu ovog filma samo zato što glumi Costner koji nije snimio dobar film od… tko se uopće sjeća, ali činjenica je da pred sobom imamo odličan triler i odličnu izvedbu Kevina Costnera u jednoj od najboljih i svakako najkompleksnijoj ulozi karijere.

Earl Brooks (Costner) je psihopat koji se zaželio krvi nakon višegodišnje suše. On i plod njegova bolesna uma Marshall (Hurt) ponovno kreću u krvavi pohod, a na tragu im je zajebana detektivka (Moore) koja dobro poznaje Brooksov modus operandi, ali nikako da ga uhvati. U igru ulazi i mladi voajer/sociopat (Cook) koji jednostavno želi uživati u Brooksovim ubojstvima.

Moram spomenuti izvrsno napisan scenarij koji vješto zaobilazi sve žanrovske klišeje na koje smo u posljednjih deset godina sustavnog propadanja trilera navikli. Najveći nedostatak filma je nažalost sumnjičavost na koju će naići kod gledatelja koji bi ga mogli zaobilaziti u širokom luku zbog onoga što su navikli dobivati od Costnera i Mooreove.

Idesh! preporukaOBAVEZNO pogledati jer radi se o uvjerljivo najboljem trileru godine i jednom od najugodnijih iznenađenja sezone.

Redatelj:Bruce A. Evans
Glume:Kevin Costner, William Hurt, Demi Moore, Dane Cook…
Trajanje:120 min.

TAGOVIfilm kevin costner

Komentiraj