Zabava

Aside Banners

My Blueberry Nights

Romantična drama sa Norom Jones, Natalie Portmann, Judeom Lawom te još mnoštvom dobrih glumaca. Lijep film. Ništa više.

Piše , Objavljeno

Nakon što ju ostavi dečko, Elizabeth (Norah Jones) svaki dan navraća u isti bar čiji je vlasnik Jeremy (Jude Law) na svoju porciju pite od borovnice. Osamljena i ostavljena, Elizabeth više nije sigurna u sebe, ali ni u svijet, a u trenutku kada se između dvoje likova počinje rađati ljubav ona kreće na put Amerikom. Od Memphisa do Las Vegasa, naša junakinja susreće razne likove, policajca / pijanca Arnijea (David Strathairn) njegovu bivšu ženu Sue Lynn (Rachel Weisz), a u prijestolnici kocke sprijatelji se s mladom bogatašicom Leslie (Natalie Portman).

My Blueberry Nights

My Blueberry Nights

My Blueberry Nights

Wong Kar Wai jedan je od naših omiljenih redatelja, čovjek koji iza sebe ima naslove poput «As Tears Go By», «Chungking Express», «Happy Together», «In The Mood For Love» ili «2046». Redatelj čiji su filmovi omiljena tema akademskih kružoka, o čijim se slow motionim ispisalo tisuće stranice eseja, uvijek je u svojim djelima ispisivao priče o otuđenju u velikim gradovima, o prolaznosti vremena i ljubavi.
I onda se azijskom Godardu, kako mu tepaju kritičari dogodi My Blueberry Nights koji je od prve do posljednje minute film s njegovim potpisom, no komad sedme umjetnosti bez kojega smo jednostavno mogli živjeti.
Jer od prekrasnog i velebno stiliziranog 2046, Kar Wai je snimio jedino kratku priču u omnibusu Eros (zajedno s Michelangelom Antonionijem i Stevenom Soderberghom), nazvan The Hand, koji je naslućivao kako je pad kvalitete i više nego očigledan u našeg ljubimca. Stilski ovaj film još uvijek prekrasan, no scenarij je nedorađen, Norah Jones loša kao glumica, a užurbanost i izgubljenost azijskih neonskih velegrada, koji su ravnopravni glumci u njegovim filmovima, bespuća Amerike jednostavno ne mogu nadomjestiti.

Idesh! preporuka:Jedino i isključivo ako volite Wong Kar Waija. U protivnom izbjegavati.
Redatelj:Wong Kar Wai
Uloge:Norah Jones, Jude Law, Natalie Portman
Trajanje:111 minuta

TAGOVIdrama film jude law My Blueberry Nights natalie portman Nora Jones wong kar wai

Komentiraj