Zabava

Šest komada je dovoljno

Aside Banners

Na svu sreći, sljedeći nastavak Resident Evil filma biti će i posljednji

Piše , Objavljeno

Akcijska SF zombi franšiza u svojih je pet filmskih nastavaka zaradila gotovo milijardu dolara diljem svijeta, ali stvarno joj je vrijeme za zasluženu mirovinu…

resident evil 1

Malo je tko uistinu vjerovao kako redatelj i scenarist Paul W.S. Anderson, te njegova lijepa supruga Milla Jovovich mogu ovog krepanog konja tući više od 10 godina i snimiti čak pet nastavaka, ali Resident Evil je ipak uspio opstati, a sada se sprema i šesti, navodno posljednji dio ove dugovječne priče. Ne, nemojte misliti da sam nekakav hejter serijala, štoviše, vjerojatno sam jedan od rijetkih koji je svojevoljno pogledao sve nastavke (i to u kinu), ali mora se priznati da je ova priča stvarno dala sve što je imala i da je vrijeme ta njezinu mirovinu.

Ono što je 2002. godine počelo kao filmska adaptacija jedne od najpopularnijih Capcomovih igara svih vremena, Resident Evil (znan i kao Biohazard), završilo je toliko daleko od predloška, da su sada ostali praktički samo naslov i nekoliko imena likova i lokacija. Ipak, filmovi su zarađivali solidne pare, a što je najzanimljivije, njihova se zarada povećavala s novim nastavcima, tako da je prvi Resident Evil ukupno digao nekih 100-njak milija, dok je Resident Evil: Afterlife (četvrti dio) došao do čak 300 milijuna dolara zarade. To je vjerojatno i glavni razlog zašto je Andersonu dopušteno da i dalje snima dogodovštine lijepe zombi fajterice Alice, a pomaže i činjenica da se radi o jednoj od gledljivijih i definitivno najuspješnijih ekranizacija video igara, što je raritet kojega treba iskoristiti do kraja!

resident evil

Ipak, i Anderson je skužio da je ovom putu došao kraj, pa je tako šesti nastavak serijala naslovio Resident Evil: The Final Chapter. On je sam izjavio kako je to, za sada, samo radni naslov scenarija, ali kako bi vrlo lako mogao postati i službeni, jer se u njegovoj glavi uistinu radi o posljednjem poglavlju te priče. E sada, znalo se događati da čak niti posljednja poglavlja nisu bila posljednja poglavlja (Petak 13, Highlander i slični), te su se producenti iznova vraćali tim filmskim svjetovima, ali stvarno, koliko još puta Alice mora poginuti, vratiti se u život, uništiti sve zombije, razbucati Umbrellu, otkriti da postoji još tajniji sektor Umbrelle, razbucati i njih, saznati da je sve to bila zapravo simulacija, ponovno uništiti sve zombije i tako dalje? Dajte to jednostavno završite, dok još ima malo dostojanstva…

resident evil 2

Šesti će se nastavak serijala vratiti u 3D tehnici, a Anderson još uvijek ne otkriva nikakve detalje o samoj radnji, iako možemo pretpostaviti da će njegova lijepa supruga ponovno kokati horde zombija i Umbrellinog topovskog mesa, vjerojatno uz podršku nekog od likova koje smo već upoznali kroz prijašnjih pet dijelova, te će se na kraju naći oči u oči s velikim šefom, nakon 2-3 minute “napetog” fajta poslati ga u vječna lovišta i napokon se vratiti normalnom životu u nekom američkom predgrađu. Ili netko stvarno misli da će ovaj nastavak biti drugačiji?

TAGOVIhoror milla jovovich pau.w.s. anderson resident evil zombi

Komentiraj