Zabava

Aside Banners

Naj božićni singlovi

Samo se jedne stvari zaista ježimo pred Božić - ponovno ćemo slušati meketavi Last Christmas opet i iznova!

Piše , Objavljeno

Božić je vrijeme darivanja, ljubavi, obitelji… i nepodnošljivih božićnih singlova. OK, nije sve tako crno, barem ne za naš Žićbo, jer Idesh ulijeće s nekim spasonosnim kombinacijama. što izbjegavati, a što svakako uključiti u božićnu playlistu?

Najgori božićni singlovi

Chris Rea – Driving Home For Christmas

Božić iz najgorih noćnih mora u kojemu smo zarobljeni poput Bill Murraya u Groundhog Dayu, samo umjesto Sonny & Cher nas neprestano proganja njegova baladica u kojoj se on vraća kući. I nikako da stigne.

Band Aid – Do They Know It’s Christmas

Povod je bio plemenit – nahraniti gladne u Africi, ali singl koji je snimljen u 24 sata, iza kojega su Bob Geldof i ostatak britanske glazbene kreme jedna je od najgorih pjesama uopće. A stihovi poput “Tonight thank God it’s them instead of you” uopće nemaju veze s duhom blagdana.

Wham – Last Christmas

Početkom adventa u nekom od hipermarketa dok kupujemo sira, putra, jajca i krumpira pogodi nas iz vedra neba jebežljivi glasić George Michaela o tome kako je on prošli Božić dao svoje srce. Vjerojatno nekom frajeru u džemperu s jelenima.

Shakin Stevens – Merry Christmas Everyone

Snijeg već pada, zvona zvone, srca mlada vesele se…tralalala. Osamdesete su uglavnom bile užas, a jedna od najvećih zvijezda tih mračnih vremena bio je Treskajući Stevens. Unatoč tome što je jedna od popularnijih pjesama, nama se diže kosa na glavi svaki puta kad ju čujemo pjevao ju Shakin ili Robert Fantom Mareković.

Paul McCartney – Wonderful Christmas Time

Kada bi na ovom svijetu postojalo pravde, onda bi 1980. godine početkom prosinca Mark Chapman umjesto Lennona ustrijelio Sir Paula, a time bi nas zauvijek riješio nekih od najgorih glazbenih uvreda 20. stoljeća. Ovu pjesmu možemo iščitati i kao “gle sine, tata kupio sintić”.

Najbolji božićni singlovi

Stevie Wonder – Someday At Christmas

Davne 1967. godine Stevie Wonder otpjevao je jednu od najpotresnijih Božićnih pjesama svih vremena. Podsjetimo u to vrijeme rat u Vijetnamu je trajao, a ratova ima uvijek stoga su stihovi poput “when men won’t be boys/ Playing with bombs like kids play with toys” prava Božićna želja.

Tom Waits – A Christmas Card From A Hooker In Minneapolis

Nemaju svi lijepa sjećanja na Božić, pogotovo ako ste kurva, koja je trudna i koja je baš za vrijeme pisanja božićne čestitke odlučila prestati se drogirati, ali ne i biti. A kada vam to još otpjeva Tom Waits znate da imate posla s klasikom.

Mariah Carey – All I Want For Xmas Is You

Nismo baš ljubitelji gospodične Carey i njezinog pjevačkom umijeća, a u karijeri je uglavnom snimala dosadne i očajne pjesme. No i ćorava koka nađe zrno, pa je tako i Mariah jednom u životu pogodila sa jednom od pjesama zbog koje volimo Božić.

The Pogues featuring Kirsty MacColl – Fairtytale Of New York

I davnih vremena dok je još mogao pjevati, čak i pisati pjesme Shane McGowan ispjevao je prekrasnu baladu o pijanom jutru na klupu u New Yorku, o bivšim ljubavima, ovisnosti o cugi i drogi. “Mogao sam biti netko” kaže on, “mogli smo svi” kaže ona.

John Lennon – Merry Xmas (War Is Over)

što se dogodi kada spojite John ex-Beatlesa Lennona, dječji zbor Harlema i jednog od najvećih producenata svih vremena, Phila Spectora? Dogodi se jedna od najljepših Božićnih, ali i pop pjesama uopće. “Još je jedna godina prošla, a što si ti napravio?”

TAGOVIbožić božić 2007 najbolji najgori

Komentiraj