Film i TV

Rastezanje do maksimuma

Aside Banners

Najbolje od Stephena Kinga: Odobreno snimanje spektakla ‘The Stand’

Piše , Objavljeno

Mini-serija iz 1994. godine je bila solidna za one prilike, ali The Stand definitivno zaslužuje jedan moderni tretman i četverodijelni spektakl na kakve je suvremena kinematografija već navikla!

the stand 1Iako je u svojoj karijeri napisao neke od ponajboljih svjetskih SF, fantasy, horor i mistery romana, fanovi će se uglavnom složiti kako je The Stand sam vrh stvaralaštva Stephena Kinga, rame uz rame s njegovim magnum opusom, The Dark Tower serijalom. Divovska knjižurina prvo je svoje izdanje doživjela davne 1978. godine, a priča o vječnoj borbi između dobra i zla u postapokaliptičnom svijetu SAD-a dobila je 1994. godine i svoju mini-serijsku ekranizaciju. O njoj se ne može reći ništa pretjerano loše osim da nije baš najbolje ostarjela, tako da je sasvim očekivano osvježenje za publiku 21. stoljeća.

Remake je već napisao i bio spreman režirati Josh Boone (koji se ujedno sprema ekranizirati jedan drugi Kingov roman, Lisey’s Story), ali Warner Bros. se ipak odlučio podijeliti epski The Stand u četiri dijela umjesto jednog jedinog filma. To je novi trend koji možemo vidjeti u svakoj popularnoj ekranizaciji nekog romana, od Harryja Pottera do Igara gladi, ali pitanje je ima li Kingov klasik toliko veliku i željnu publiku da opravda očekivanja studija? Može Booneov scenarij biti najgenijalniji na svijetu, ali ako ekipa više neće željeti pušiti stare zombie fore, moglo bi doći do žešćeg kino flopa

stand 2

Već sada se najavljuju neka uistinu jaka glumačka imena u vodećim ulogama, a priča se i kako bi trenutno kipući Matthew McConaughey mogao biti glavni antagonist, demonski zlotvor imena Randall Flagg, lik koji se prilično često pojavljuje u Kingovim romanima. Za sada se ne zna koliki bi mogao biti budžet filma (Warner Bros. je prvotno za jedan film želio izdvojiti najviše 87 milijuna dolara) niti kada bi snimanje moglo početi, ali teško da ćemo prvi nastavak u kinima gledati prije 2017. godine. Ako ništa, barem imamo vremena da se uhvatimo knjige i podsjetimo kako je točno tekao završni fajt za čovječanstvo!

TAGOVIekranizacija horor Mistery postapokalipsa roman sf smak svijeta stephen king the stand

Komentiraj