Film i TV

crtići!

Aside Banners

Najbolji animirani serijali koje gledaju i odrasli

Piše , Objavljeno

Dosta vam je turskih sapunica, hrvatske drame i televizirane stvarnosti? Predstavljamo vam bijeg od stvarnosti u obliku šest najboljih animiranih serija prisutnih na televizorima i monitorima diljem svijeta.

Bob’s Burgers

Bob je otac i muž koji posjeduje hamburgerdžinicu koja je iz različitih razloga zatvarana nekoliko tisuća puta. Nije baš najbolji šef, otac ni građanin pošto mu djeca rade u restoranu zato jer ne može i ne želi plaćati druge zaposlenike.
Bilo je potrebno neko vrijeme da serija prestane s isključivo vulgarnim forama, ali nakon nekog vremena čitava ekipa se uhodala i Bobovi kulinarski i odgajateljski uspjesi pretvoreni su u dvadesetak minuta čiste zabave. Fox ne daje nikakve naznake za ukidanje, Bob’s Burgers ulazi u četvrtu sezonu.

Bob’s Burgers Comic Con Reel

H. Jon Benjamin daje glas Bobu, ali i još jednom liku s ove liste – Archeru.

Archer

FX mrežu potpisujemo all the way jer vole eksperimentirati. Dali su Louie CK-u da radi štogod želi od svojih pola sata programa pa je tako Louie postao jedan od najčudnovatijih proizvoda u svijetu televizije.

Drugi eksperiment je suradnja s drugom televizijskom kućom – što se dogodilo ove tv-sezone, prije samo dva tjedna. Već smo utvrdili poveznicu – glavni voice actor H. Jon Benjamin je odradio i Foxov Bob’s Burgers i FX-ov Archer angažman u jednoj epizodi (nas zanima kako to utječe na njegov honorar), što znači da će Bob misteriozno “otključati” poznavanje borilačkih vještina.

Tko je Archer? Archer je špijun, zaposlenik ISIS-a koji voli skupa odijela, lacrosse, žene i kocku. Šefica mu je hiperseksualna majka koja mu je dala kodno ime prema svom psu – Duchess. Kolege su mu bivša djevojka, gay analitičar, debela tračerica/ljubiteljica trave i onaj lik koji je u početku s Archerovom bivšom. Sve (dobre) priče imaju “tog lika”.
S FX comedy programom ne možete pogriješiti.

Archer meets Bob’s Burgers

Young Justice

Ako volite stripove i superjunake, DC je spremio poslasticu za vas. Ako budete gledali Young Justice s mlađim bratom ili nećakom, velike su šanse da ćete vi, takvi naborani i matori, više uživati jer Young Justice ima kompleksnu priču koju najmlađi gutači televizije ne mogu pratiti. Osim kompleksne priče, tu je i red šala, red pošalica, a od DC likova – tu su uistinu svi. Od glavonja Batmana i Supermana, preko Robina i Kid Flasha pa sve do (na našim prostorima manje poznatih) Red Tornadoa i Plastic Mana.

Young Justice je serija o timu “nisam sidekick, ali nisam još ni superjunak” superjunaka. U prvoj epizodi u tajnom kompleksu pronađu Supermanova tinejdž klona. Tu su i izvanzemaljci, Lex Luthor, metalne kugle koje se pretvaraju u motocikle koji lete, putovanje kroz vrijeme, opsesivna fascinacija jednog od superjunaka sitcomima iz devedesetih i, nama najdraži elementi, Kid Flashova lakomislenost i awkward djetinjasti trenuci Captain Marvela koji je zapravo samo desetogodišnjak iako to gotovo nitko od njegovih kolega ne zna.
Odlična serija koja upravo ulazi u finale svoje druge sezone, neće biti obnovljena za treću, ali to nije razlog da ne uživate u dvije sezone napucane akcijom i humorom.

Adventure Time

Već smo pisali o dvadesetom rođendanu Cartoon Networka i ondje smo spomenuli dva animirana dragulja koja škakljikaju naš fensi. Prvi je Adventure Time, a o drugom ćemo poslije.
Priča o dječaku i njegovom psu nas je osvojila na prvo gledanje, nije corny kao Lassie i nije animirana u dvije boje. Sve je počelo kratkom epizodom na Nicktoonsu. Postala je hit na tjubu i Cartoon Network je najbrže reagirao.

Finn the Human je dječak koji gotovo nikad ne skida kapu od flisa s glave, a Jake the Dog je njegov suputnik i prijatelj koji nije toliko poslušan kao ostali psi, ali svoj neposluh kompenzira mijenjanjem veličina i oblika što je dosta korisno kada se borite protiv ogromnih nemani i smrdljivih vikinga. Praktički Plastic man, ali u dječjem okruženju. Jake k tome progovara glasom Bendera iz Futurame.

Adventure Time je za sve – ADHD klince, hipstere zaljubljene u 8bitnu glazbu i tumblr, fart jokes entuzijaste, uštogljene konzerve s metlom u guzici. Nemojte se previše iznenaditi ako uočite ove hiperaktivno šarene likove na dječjim ruksacima, majicama i igračkama.

10 sati uživanja u Jakeovom spravljanju palačinki od slanine

Regular Show

Regular Show je onaj drugi animirani dragulj s Cartoon Networka. Već je četiri sezone na malim ekranima (i u našim torrent klijentima), a show je osvojio i Emmya. Likovi su iritantni, ali to ih čini zabavnima.

Ptica Mordecai i rakun Rigby rade na održavanju parka, ali više ne rade nego što rade i svojim neradom upadaju u nadrealne nedaće. Šef im je Benson, a Benson je aparat za žvakače gume. Dap. Dobro ste pročitali. Od likova moramo izdvojiti i Popsa, glavatog džentlmena koji je previše uzbuđen oko svega, te Skipsa, još jednog momka koji radi na održavanju parka, izgleda kao jeti i odlično kugla. Njemu glas daje Mark Hamill. E Luče Skajvokere, samo rasteš u našim očima.

Trailer za 4. sezonu

The Legend of Korra

M. Night Shyamalan je počeo svoju karijeru kao obećavajući redatelj, ali onda je nastavio silaznom putanjom. Ako se sroza niže od svog posljednjeg uratka počet ćemo sumnjati da je u rodu s Uwe Bollom.

Tako se M. Night dohvatio i jedne od boljih i kompletnijih animiranih serija, Avatar: The Last Airbender kako bi snimio užas od filma nazvan The Last Airbender, bez riječi Avatar u naslovu kako ne bi zbunjivao glupu američku publiku koja je u to vrijeme jurila u kino da pogleda štrumfastičnog i plavog Avatara Jamesa Camerona.

M. Nightova ekranizacija je bila premračna u usporedbi s izvornim materijalom i fanovi serije mu to nikad nisu oprostili. Sami tvorci crtića su odlučili sami napraviti mračniji sequel priči o malenom Avataru Aangu – gdje ulogu Avatara preuzima njegova reinkarnacija Korra.

Ključan dio priče o “benderima” je da oni imaju mogućnost upravljanja prirodnim elementima – vodom, zemljom, vatrom i zrakom.

Korra mora zaustaviti Amona, revolucionara koji huška obične ljude bez ikakvih moći da istrijebe sve “bendere”, a kroz čitavu priču o revoluciji i terorizmu dobivamo ono što u većini animiranih serija ne možemo vidjeti – sociopolitički komentar. Nestrpljivo čekamo drugu sezonu.

TAGOVIAdventure Time animirana serija animirani archer Bob's Burgers cartoon network crtani Regular Show The Legend of Korra Young Justice

Komentiraj