Glazba

SKIDAJ OVO!

Aside Banners

Najbolji rap mixtapeovi i albumi na besplatnom downloadu pt. 2

Piše , Objavljeno

Vrijeme je za još jednu rundu svježeg hip-hopa po pristupačnoj cijeni od džaba, 99 ničega.

Action Bronson & The Alchemist – Rare Chandeliers

Action Bronson & The Alchemist – Rare ChandeliersAction Bronson je počeo kao “onaj lik koji zvuči kao Ghostface” ali je brzo izrastao u jedno od najpoznatijih lica novog hip-hopa. Riđobradom kuharu albanskih korijena ovo je četvrti album od početka 2011. godine i već je na rizičnoj granici da postane dosadan. Rare Chandeliers ipak dobiva prolaz jer se ovaj put upario sa super-producentom i jednako velikim radoholičarem, The Alchemistom. Cover lako ulazi u top 5 ove godine, a Bronson ležerno pegla preko Alovih razbubnjačenih podloga.

DL LINK

Bonus: U suradnji sa brandom 9five, Alchemist je složio izvrsni 12-minutni mini-album izgrađen oko soft rock semplova. Yacht Rock možete provjeriti ovdje.

Krankšvester – Krankšvester 2

Nakon dvije godine Krankšvester je konačno izbacio novi album. Prvim ‘švesterom Sett i 3ki Stil su našli pobjednički recept koji uključuje tvrde bitove i sve moguće kombinacije rima na riječi pička i jebanje. Drugi album nastavlja u istom (vulgarnom) tonu kao i prethodni, sa pjesmama kao “Jebeš Tebe i Tvog Oca”, “Zauvijek u Klubu” i “Ružne Ribe Jebu Se Ko Zmajevi” iz čijih se naziva lako može pretpostaviti problematika kojim se bave ova dva veterana igre. Album je najavljen i prvim spotom grupe, za pjesmu “Nakon Šore” a nadamo se da će uskoro uslijediti i koncertna promocija. Na groblju koje se naziva domaćim repom Krankšvester ne smije biti prespavan i “mora se skinuti kao tabletić s televizora!”

DL LINK

Heems – Wild Water Kingdom

Das Racist nam nikad nisu sjeli kao grupa, ali nakon nekoliko solo uradaka i freestyleova, Heems nam je ostao na radaru kao netko tko može puno više nego što se na prvu dalo naslutiti. Doza zajebancija i ležernosti je i dalje prisutna ali Wild Water Kingdom je puno korektniji po pitanju repa i produkcije. Uz indijske semplove koji dominiraju zvukom tejpa te Heemsove učestale reference istočnjačke kulture i običaja (jerbo lik je porijeklom indijac), dobili smo jako svjež i unikatan proizvod. Kao naše favorite izdvojiti ćemo naslovnu Wild Water Kingdom i Soup Boys a ako sumnjate u Heemsove MC vještine obavezno provjerite Combat Jack Show Freestyle (koji je također uključen kao na tejpu).

DL LINK

Mr. MFN eXquire – The Man in the High Castle

Premda je skratio ime i potpisao za veliku izdavačku kuću, Mr. MFN eXquire, je i dalje isti sirovi lik koji nam je prošle godine podario alkoholnu himnu “Huzzah“. Prije izlaska Power & Passion EP-a, njegovog prvog službenog izdanja, eXquire je iz vedra neba i protivno odredbama izdavača, odlučio darovati fanovima još jedan besplatni mixtape. Bez ikakve najave, na netu je osvanuo link za The Man in the High Castle koji je brzo skinut, pa opet postavljen i tako u krug par dana… Iz Universala su valjda shvatili da im je trud uzaludan i tko želi, može iskopati ovaj tejp koji definitivno vrijedi provjeriti.

DL LINK

Curren$y – Priest Andretti

Od svih projekata koje je Curren$y izbacio ove godine (a brat bratu, ima ih podosta), Priest Andretti nam je najbolje sjeo. Iako “samo” mixtape, radi se o boljem i kompaktnijem izdanje od njegova zadnja tri albuma koja nisu dosegla visoku granicu postavljenu odličnim Pilot Talkom 1 i 2. Priest Andretti odlikuje fina selekcija bitova izgrađenih oko muzike blaxploitation filmova i dodatno povezanih skitovima koji zaokružuju priču. Spitta i dalje baca svoj tzv. lifestyle rep koji ne donosi ništa novo ali je uvijek korektno odrađen i dobro sjeda, posebno u situacijama koje uključuju konzumaciju ilegalnih opijata. Za ekstra dozu Jet Lifea preporučujemo i Cigarette Boats EP kojeg je Curren$y odradio sa sveprisutnim Harry Fraudom par mjeseci ranije.

DL LINK

TAGOVIhip hop krankšvester mixtape rap

Komentiraj